
MapleNut Granola
oppskrift på maplenut granola - en deilig og næringsrik frokost som er enkel å lage hjemme. perfekt for en energifylt start på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 5 kopper gammeldags havregryn
- 1 kopp usøtet kokosnøttchips (se ingrediensnotat) eller flakes
- 1/2 kopp skivede mandler
- 1/2 kopp grovhakkede pekannøtter
- 1/2 kopp lyst brunt sukker
- 1/3 kopp usaltede gresskarkjerner
- 1/3 kopp usaltede solsikkekjerner
- 1/2 kopp ren lønnesirup
- 1/2 kopp vann
- 1/4 kopp rapsolje
- 1/2 kopp tørkede tranebær
- 1/2 kopp rosiner
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 275 grader Fahrenheit.
- 2Bland havregryn, kokos, mandler, pekannøtter, brunt sukker, gresskarkjerner og solsikkekjerner i en stor bolle.
- 3Bland sirup, vann og olje i en middels stor bolle eller målebeger, og hell det over havreblandingen; rør godt sammen.
- 4Fordel blandingen jevnt i en stor stekeplate (12x15 tommer) eller en stor bakeplate med kant.
- 5Stek i 45 minutter. Ta ut av ovnen, rør om, og fortsett å steke til det er gyllent og begynner å bli sprøtt, omtrent 45 minutter til.
- 6Rør inn tranebær og rosiner.
- 7La det avkjøle helt før oppbevaring.