Grillet Maine-hummerhale dekket med curry- og mangobutter, servert med grønn papayasalat

Grillet Maine-hummerhale dekket med curry- og mangobutter, servert med grønn papayasalat

Oppdag hvordan du lager saftige Maine-hummerhaler grillede og dekket med krydret curry-mango-smør, servert med en frisk grønn papayasalat. Perfekt for en elegant sommermiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss olivenolje
  • 2. 1 liten løk, finhakket
  • 3. 2 ss karrypulver
  • 4. 1 ts ancho-chili pulver
  • 5. 1 mango, skrelt, kjernet og most
  • 6. 2 ss fersk limejuice
  • 7. 225 g usaltet smør (2 stikker), myknet
  • 8. Salt og nykvernet pepper
  • 9. 16 Maine-hummerhaler
  • 10. Olivenolje
  • 11. Salt og nykvernet pepper
  • 12. 225 g haricots verts, kokt til akkurat møre og raskt avkjølt i isvann, hver bønne delt i fire på langs
  • 13. 3 plommetomater, delt i to, frø fjernet og julienne-snittet
  • 14. 0,6 dl ristede, usaltede poteter, grovhakket
  • 15. 2 store grønne (umodne) papayaer, skrelt, frø fjernet og julienne-snittet
  • 16. 0,6 dl thailandsk fiskesaus
  • 17. 0,6 dl ferskpresset sitronjuice
  • 18. 0,6 dl ferskpresset limejuice
  • 19. 2 ss sukker
  • 20. 1 ts finhakket hvitløk
  • 21. 1 ts rød pepperflak
  • 22. 0,6 dl grovhakket koriander
  • 23. 1/3 kopp grovhakkede peanøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. For Mango-smøret: Varm opp olivenolje i en liten kjele over middels varme. Tilsett løk og kok til den er myk. Tilsett karri- og ancho-pulver og kok i 2 minutter. Tilsett mango-puré og limesaft og kok i ytterligere 5 minutter. La avkjøle. Ha mango-blandingen i en food processor og tilsett smør. Kjør til det er jevnt, og smak til med salt og pepper.
  2. 22. Legg et ark bakepapir eller voksduk på en arbeidsflate. Fordel smøret langs den lange siden og form det til en rull med ca. 2,5 cm i diameter, og la det være en 2,5 cm bred border av papiret. Rull inn smøret i papiret og sett det i kjøleskapet i minst 30 minutter. Gir ca. 8 porsjoner.
  3. 3For hummeren: Forvarm grillen. Pensle hummerhalene med olje og krydre med salt og pepper. Legg kjøttsiden ned og grill i 4 til 5 minutter, eller til det er gjennomstekt. Ta av varmen og legg umiddelbart en skive smør på hver hale.
  4. 4For salaten: Bland alle ingrediensene unntatt peanøttene i en middels stor bolle til de er godt blandet. Fordel på et fat. Pynt med peanøtter.