
Grillet Maine-hummerhale dekket med curry- og mangobutter, servert med grønn papayasalat
Oppdag hvordan du lager saftige Maine-hummerhaler grillede og dekket med krydret curry-mango-smør, servert med en frisk grønn papayasalat. Perfekt for en elegant sommermiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For Mango-smøret: Varm opp olivenolje i en liten kjele over middels varme. Tilsett løk og kok til den er myk. Tilsett karri- og ancho-pulver og kok i 2 minutter. Tilsett mango-puré og limesaft og kok i ytterligere 5 minutter. La avkjøle. Ha mango-blandingen i en food processor og tilsett smør. Kjør til det er jevnt, og smak til med salt og pepper.
- 22. Legg et ark bakepapir eller voksduk på en arbeidsflate. Fordel smøret langs den lange siden og form det til en rull med ca. 2,5 cm i diameter, og la det være en 2,5 cm bred border av papiret. Rull inn smøret i papiret og sett det i kjøleskapet i minst 30 minutter. Gir ca. 8 porsjoner.
- 3For hummeren: Forvarm grillen. Pensle hummerhalene med olje og krydre med salt og pepper. Legg kjøttsiden ned og grill i 4 til 5 minutter, eller til det er gjennomstekt. Ta av varmen og legg umiddelbart en skive smør på hver hale.
- 4For salaten: Bland alle ingrediensene unntatt peanøttene i en middels stor bolle til de er godt blandet. Fordel på et fat. Pynt med peanøtter.