
Grillet Maine-hummerhale dekket med curry- og mangobutter, servert med grønn papayasalat
Oppdag hvordan du lager saftige Maine-hummerhaler grillede og dekket med krydret curry-mango-smør, servert med en frisk grønn papayasalat. Perfekt for en elegant sommermiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 1 liten løk, finhakket
- 2 ss karrypulver
- 1 ts ancho-chili pulver
- 1 mango, skrelt, kjernet og most
- 2 ss fersk limejuice
- 225 g usaltet smør (2 stikker), myknet
- Salt og nykvernet pepper
- 16 Maine-hummerhaler
- Olivenolje
- Salt og nykvernet pepper
- 225 g haricots verts, kokt til akkurat møre og raskt avkjølt i isvann, hver bønne delt i fire på langs
- 3 plommetomater, delt i to, frø fjernet og julienne-snittet
- 0,6 dl ristede, usaltede poteter, grovhakket
- 2 store grønne (umodne) papayaer, skrelt, frø fjernet og julienne-snittet
- 0,6 dl thailandsk fiskesaus
- 0,6 dl ferskpresset sitronjuice
- 0,6 dl ferskpresset limejuice
- 2 ss sukker
- 1 ts finhakket hvitløk
- 1 ts rød pepperflak
- 0,6 dl grovhakket koriander
- 1/3 kopp grovhakkede peanøtter
Fremgangsmåte
- 1For Mango-smøret: Varm opp olivenolje i en liten kjele over middels varme. Tilsett løk og kok til den er myk. Tilsett karri- og ancho-pulver og kok i 2 minutter. Tilsett mango-puré og limesaft og kok i ytterligere 5 minutter. La avkjøle. Ha mango-blandingen i en food processor og tilsett smør. Kjør til det er jevnt, og smak til med salt og pepper.
- 2Legg et ark bakepapir eller voksduk på en arbeidsflate. Fordel smøret langs den lange siden og form det til en rull med ca. 2,5 cm i diameter, og la det være en 2,5 cm bred border av papiret. Rull inn smøret i papiret og sett det i kjøleskapet i minst 30 minutter. Gir ca. 8 porsjoner.
- 3For hummeren: Forvarm grillen. Pensle hummerhalene med olje og krydre med salt og pepper. Legg kjøttsiden ned og grill i 4 til 5 minutter, eller til det er gjennomstekt. Ta av varmen og legg umiddelbart en skive smør på hver hale.
- 4For salaten: Bland alle ingrediensene unntatt peanøttene i en middels stor bolle til de er godt blandet. Fordel på et fat. Pynt med peanøtter.