
Sitronduftende mascarpone-trifle
Oppdag hvordan du lager en frisk og kremet sitronduftende mascarpone trifle. Perfekt som lett dessert til enhver anledning. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp sukker
- 1 sitron, revet skall og saften
- 16 gram mascarponeost
- 1 ferdigkjøpt poundkake, skåret i 1/2 tommers tykke skiver
- 1/2 kopp crème de cassis-likør
- 2 kopper jordbær i fire deler (eller hele blåbær eller hele bringebær)
- Ferske mynteblader, hakket, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en liten kjele over middels varme, bland sukkeret med sitronsaften. Kok opp til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. La det avkjøle.
- 3I en middels stor bolle, bland den avkjølte sukkerblandingen med mascarpone-osten og sitrusskallet. Bruk en elektrisk mikser og pisk på middels hastighet til blandingen er lys og luftig.
- 4For å sette sammen trifleen, dekk bunnen av en trifle- eller serveringsbolle med et lag av kakebiter. Pensle kakebitene med litt crème de cassis-likør. Fordel et lag av osteblandingen over kakebiten, og deretter et lag med bær. Gjenta lagene til alle ingrediensene er brukt opp, og avslutt med et lag bær på toppen. Sett i kjøleskapet til den skal serveres. Pynt med hakkede mynteblader.