
Poached Salmon med sitron- og myntetzatziki
oppskrift på poached salmon servert med frisk sitron-mynte tzatziki, perfekt for en lett og smakfull forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Ha vinen, vannet, laurbærbladene, persillen og de skivede sitronene i en stor, dyp panne og la det småkoke.
- 33. Legg laksen med skinnsiden ned. Tilsett mer vann om nødvendig, slik at fisken dekkes. Dekk til pannen og la det småkoke på lav varme til fisken er akkurat gjennomkokt, omtrent 8 minutter.
- 44. Overfør fisken til en tallerken, dekk den til og la den avkjøle helt i kjøleskapet, ca. 3 timer.
- 55. For å servere, skrell skinnet av fileten og skrap bort eventuelt brunt kjøtt. Legg fisken på et serveringsfat, pynt med vårløk og de resterende sitronskivene. Server med sitron- og mynttzatziki.
- 66. Legg et dørslag med tørkepapir over en bolle. Ha yoghurten i dørslaget og sett det i kjøleskapet for å renne av og tykne i 3 timer.
- 77. Fjern frøene fra agurken og riv den grovt. La den renne godt av. I en middels stor bolle, rør sammen den tykne yoghurten og olivenoljen. Bland inn agurken, sitronsaft, hvitløk, sitrusskall og mynte. Krydre med salt og pepper etter smak, og server.