Poached Salmon med sitron- og myntetzatziki

Poached Salmon med sitron- og myntetzatziki

oppskrift på poached salmon servert med frisk sitron-mynte tzatziki, perfekt for en lett og smakfull forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper tørr hvitvin
  • 2. 2 kopper vann
  • 3. 2 laurbærblader
  • 4. 2 kvister flatbladet persille
  • 5. 2 sitroner, ubehandlet og skivet
  • 6. 1 (900 gram) laksefilet med skinn
  • 7. 1 vårløk, bare det grønne toppstykket, tynne skiver
  • 8. 1 kopp Lemon Mint Tzatziki, oppskrift følger
  • 9. 1 kopp fettfri yoghurt
  • 10. 1 engelsk agurk
  • 11. 1 teskje olivenolje
  • 12. 2 teskjeer sitronsaft
  • 13. 1/2 teskje finhakket hvitløk
  • 14. 1/4 teskje sitronskall
  • 15. 1 spiseskje finhakkede mynteblader
  • 16. Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Ha vinen, vannet, laurbærbladene, persillen og de skivede sitronene i en stor, dyp panne og la det småkoke.
  3. 33. Legg laksen med skinnsiden ned. Tilsett mer vann om nødvendig, slik at fisken dekkes. Dekk til pannen og la det småkoke på lav varme til fisken er akkurat gjennomkokt, omtrent 8 minutter.
  4. 44. Overfør fisken til en tallerken, dekk den til og la den avkjøle helt i kjøleskapet, ca. 3 timer.
  5. 55. For å servere, skrell skinnet av fileten og skrap bort eventuelt brunt kjøtt. Legg fisken på et serveringsfat, pynt med vårløk og de resterende sitronskivene. Server med sitron- og mynttzatziki.
  6. 66. Legg et dørslag med tørkepapir over en bolle. Ha yoghurten i dørslaget og sett det i kjøleskapet for å renne av og tykne i 3 timer.
  7. 77. Fjern frøene fra agurken og riv den grovt. La den renne godt av. I en middels stor bolle, rør sammen den tykne yoghurten og olivenoljen. Bland inn agurken, sitronsaft, hvitløk, sitrusskall og mynte. Krydre med salt og pepper etter smak, og server.