Tranebærkremkaramell

Tranebærkremkaramell

oppskrift på cranberry creme caramel, en kremet og syrlig dessert med tranebær som passer perfekt til høst og vinter. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp sukker
  • 2. 1 spiseskje vann
  • 3. 4 kopper helmelk
  • 4. 1 kopp sukker
  • 5. 1 vaniljestang
  • 6. 6 store egg
  • 7. 4 store eggeplommer
  • 8. 1 kopp tørkede tranebær

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (315 grader Fahrenheit).
  2. 22. For karamellen: Hell sukkeret i en middels stor, tykkbunnet stekepanne og sett den på middels høy varme. Lag en tørr karamell ved å la sukkeret koke til det er jevnt mørk gullbrunt, i 3 til 5 minutter. Husk at karamellen vil fortsette å koke i ovnen når du baker eggekremen, så ikke la den bli for mørk, ellers vil den få en bitter smak. Rør av og til i sukkeret med en tresleiv for å fjerne eventuelle klumper. Når karamellen har oppnådd riktig farge, tilsett vann (det kan sprute) for å forhindre at den blir for hard. Bland inn vannet og fjern karamellen fra varmen. Hell forsiktig den varme karamellen i bunnen av en 2-liters form. Det kan være nødvendig å vippe formen litt fra side til side slik at karamellen dekker bunnen helt.
  3. 33. For eggekremen: Hell melk og 1/2 kopp sukker i en non-reaktiv, tykkbunnet kjele på 2 liter. Mens melken varmes opp over middels høy varme, bruk en skarp paringskniv til å dele vaniljestangen i to på langs. Skrap ut frøene fra innsiden av stangen med kniven, og legg både frøene og skallet i den varme melken. Varm opp melken til den nesten koker, det vil si til det begynner å danne seg bobler rundt kanten av kjelen. Ta kjelen av varmen.
  4. 44. Ha resten av sukkeret, hele egg og eggeplommer i en stor bolle og visp godt sammen til det er jevnt blandet. Når du tilsetter sukker til eggene (spesielt eggeplommene), er det viktig å vispe raskt for å danne en emulsjon, ellers kan en kjemisk reaksjon som produserer varme oppstå. Hvis du ikke visper umiddelbart, vil varmen koke eggeplommene og danne klumper i eggekremen. Fortsett å vispe mens du sakte heller den varme melken i eggeblandingen, og visp til blandingen er glatt og har jevn f