
Kylling- og sveitsiskkål-enkeltkasserolle
Lær å lage en smakfull enchilada gryte med kylling og Swiss chard. En enkel og sunn middagsrett perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 2 hvitløksfedd, eller etter smak, finhakket
- 3. 450 gram sveitsesalat, godt skylt, avrent, stilker og blader skilt og hakket
- 4. 1/4 kopp vann
- 5. 1 stor hel kyllingbryst (ca. 680 gram), kokt, benfri og revet (ca. 1 1/4 kopp kjøtt)
- 6. Salt og nykvernet svart pepper
- 7. Vegetabilsk olje til steking av tortillalefser
- 8. 12 (18 cm) mais-tortillas, tørket i romtemperatur i 30 minutter, eller til de er læraktige og rullet sammen, men ikke sprø
- 9. 2 1/2 kopp meksikansk tomatsaus, oppskrift følger
- 10. 1/2 kopp kyllingbuljong
- 11. 1 1/2 kopp revet Monterey Jack (ca. 170 gram)
- 12. 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost
- 13. 1 (950 gram) boks plommetomater, drenert
- 14. 1 løk, grovhakket
- 15. 2 hvitløksfedd, grovhakket
- 16. 2 friske eller sylteagurkjampejalapeños, eller etter smak, frøet og finhakket (bruk hansker)
- 17. 3 ss vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 11. I en stor stekepanne, kok hvitløken i oljen over moderat varme, under omrøring, til den er duftende. Rør inn stenglene av grønnkål og 1/4 kopp vann, og kok blandingen, dekket, i 5 minutter. Tilsett bladene og kok blandingen, dekket, under omrøring av og til, i 3 til 5 minutter, eller til bladene er møre. Sil grønnkålblandingen i en bolle, vend den med den strimlede kyllingen og salt og pepper etter smak.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 33. I en stekepanne, varm opp 1/4 tomme olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Stek tortillalefsene, én om gangen, ved å vende dem i 3 til 4 sekunder, eller til de er myke, og legg dem på papirhåndklær med tang for å renne av når de er ferdigstekte.
- 44. I en bolle, tynn ut tomatsausen med buljongen. Ha omtrent 1/3 kopp av den i bunnen av en smurt ildfast form på 33 x 23 cm. Legg fire tortillalefser i ett lag over sausen. Smør halvparten av kyllingblandingen og halvparten av Monterey Jack-osten på tortillalefsene. Ha omtrent 1/2 kopp av den resterende sausen over blandingen, og dekk med fire av de resterende tortillalefsene i ett lag. Fordel resten av kyllingblandingen og resten av Monterey Jack-osten over, og hell 1/2 kopp av den resterende sausen over. Dekk med de siste fire tortillalefsene. Hell resten av sausen jevnt over tortillalefsene og strø over parmesanosten.
- 55. Stek enchiladene, dekket med folie, midt i ovnen i 15 minutter. Fjern folien, og stek uten dekke i ytterligere 5 til 10 minutter, eller til osten bobler.
- 66. I en blender, kjør tomatene sammen med løk, hvitløk og chiles til en