Rigatoni med pepperoni og mozzarella

Rigatoni med pepperoni og mozzarella

Lær hvordan du lager en deilig rigatoni med pepperoni og mozzarella. En smakfull rett perfekt for raske middager og helgefeiringer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 340 gram rigatoni
  • 3. 85 gram skivet pepperoni, delt i to (ca. ¾ kopp)
  • 4. 1 løk, hakket
  • 5. 1 grønn paprika, tynne skiver
  • 6. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 1 boks på 800 gram hele, skrelte tomater, godt knust for hånd
  • 8. 1 teskje tørket oregano
  • 9. Nykvernet pepper
  • 10. ¼ kopp revet parmesanost, pluss mer til pynt
  • 11. 170 gram fersk mozzarella, i terninger (ca. 1 kopp)
  • 12. Rød pepperflak og revet fersk basilikum til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastaen og kok som angitt på pakken. Reserver 1/2 kopp kokevann, deretter sil av vannet.
  2. 22. I mellomtiden, kok pepperoni i en separat stor kjele eller en støpejernsgryte over middels varme, rør av og til, til den akkurat er sprø, ca. 5 til 7 minutter. Overfør til en tallerken med en hullsleiv. Tilsett løk, paprika og hvitløk i kjelen. Kok, rør av og til, til grønnsakene er myke, ca. 10 minutter.
  3. 33. Tilsett 1 kopp vann, tomatene, oregano, 1/2 teskje salt og noen kvernslag med pepper i kjelen. Senk varmen til middels lav; la det småkoke til sausen tykner litt, ca. 10 minutter. Bland inn pastaen og parmesan, og vend godt slik at det dekker. Tilsett det reserverte kokevannet etter behov for å løsne sausen. Ta kjelen av varmen og rør inn mozzarella og pepperoni; smak til med salt og pepper. Topp hver porsjon med en klype rød pepperflak, basilikum og mer parmesan.