Ovnsbakt laks med pesto, servert med knuste agurker og grønt eplesalat

Ovnsbakt laks med pesto, servert med knuste agurker og grønt eplesalat

Oppdag en deilig oppskrift på pesto-innbakt laks servert med knuste agurker og frisk grønn eplesalat. Perfekt for en sunn og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Usaltet smør, myknet etter behov
  • 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3. Seks 6-unse skinnfrie laksefileter, helst villfanget
  • 4. 3 ss ferdiglaget pesto
  • 5. 2 ss Dijon-sennep
  • 6. 1 ts fersk sitronjuice
  • 7. 1 engelsk agurk, skrelt
  • 8. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 9. 1/4 kopp finhakkede, utkjernede Medjool-dadler (omtrent 6 stk)
  • 10. 2 grønne epler, kjernet og skåret i 1/4-tommers terninger
  • 11. 1/2 kopp ristet pinjekjerner
  • 12. 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 13. 2 ss hakket fersk mynte
  • 14. Saften av 1 sitron

Fremgangsmåte

  1. 11. For laksen: Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit.
  2. 22. Smør en ildfast form med et tynt lag mykt smør og strø litt salt og pepper over overflaten. Sett laksefiletene oppreist (med den flate siden ned) i formen, og pensle hver filet med litt mykt smør. Strø over salt og pepper.
  3. 33. I en liten bolle, visp sammen pesto, sennep og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Fordel blandingen jevnt over laksen, kun på den øverste overflaten. Stek til ønsket stekegrad, 8 til 10 minutter for medium rå, for 3/4 tommer tykke fileter (lengre tid for tykkere stykker).
  4. 44. For salaten: I mellomtiden legger du agurken i et rent kjøkkenhåndkle på et skjærebrett og knuser den med hælen av hånden. Fjern håndkleet og skjær agurken i tverrsnitt på ca. 1/2 tomme. Overfør dem til en blandingsbolle og strø litt salt over. Tilsett dadlene og eplene, og rør om. Tilsett pinjekjerner, olivenolje, mynte og sitronsaft; smak til med salt og pepper, og vend det forsiktig sammen til det er jevnt fordelt.
  5. 55. Server laksefiletene på varme tallerkener med salaten ved siden av.