
Toscansk bønnesuppe
oppskrift på tuscan bean soup – en varmende og smakfull suppe med italienske tradisjoner. perfekt for kalde dager, enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 57 gram deli-skivet hot capicola eller coppa-skinke, hakket
- 1/2 rød løk, hakket
- 5 fedd hvitløk (4 finhakket, 1 hel)
- 2 gulrøtter, delt på langs og tynne skiver
- 2 stilker selleri, tynne skiver
- 1 boks på 425 gram uten salt tilsatt cannellini-bønner
- 1 boks på 425 gram uten salt tilsatt hakkede tomater med lite juice
- 2 ss revet parmesanost, pluss en liten bit parmesanostkjerne
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 4 tykke skiver fullkornsbrød
- 1 liten hode escarole, hakket
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor, tykkbunnsgryte over middels høy varme. Tilsett capicola, rød løk og finhakket hvitløk. Kok, rør om, til løken blir myk, ca. 2 minutter. Tilsett gulrøtter og selleri. Kok, rør om, til de er lett myke, ca. 5 minutter. Tilsett bønnene, tomatene, 2 kopper vann, parmesanskallet, 1/2 teskje salt og noen kverner pepper. La det småkoke, dekk til og kok til grønnsakene er møre, 15–20 minutter. Fjern parmesanskallet.
- 2I mellomtiden, lett rist brødet; gni begge sider med hele hvitløksfeddet og dryss over revet parmesan. Rør inn escarolen i suppen og kok, rør av og til, til den faller sammen, ca. 5 minutter. Topp hver porsjon med en skive toast. Drypp over resten av olivenoljen.