Hello Fresh Mobile Banner
Hjemmelaget ricottaost laget av helmelk

Hjemmelaget ricottaost laget av helmelk

lær hvordan du lager hjemmelaget ricotta ost med helmelk. enkel oppskrift, trinn for trinn, perfekt for alle som elsker fersk ost.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer hvit destillert eddik
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 7 kopper helmelk (ikke ultra-pasteurisert)
  • 1 kopp kremfløte (ikke ultra-pasteurisert)
  • Koshersalt
  • Serveringsforslag: honning, knust svart pepper, fersk eller tørket frukt, fruktmarmelade, kjeks eller ferskt brød

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: osteklede, et hurtigtermometer
  2. 2Dypp et dobbelt lag osteklede i varmt vann for å fukte det, klem forsiktig for å fjerne overflødig vann. Legg ostekledet i en sil og plasser den i vasken.
  3. 3Bland eddik og sitronsaft i en liten bolle.
  4. 4Varm opp melk og fløte til 190 grader Fahrenheit, over middels lav varme, i en middels tykkbunnet kjele. Rør hyppig for å unngå at melkeblandingen brenner seg i bunnen. Tilsett halvparten av eddikblandingen og 1 ss salt, og rør i 10 sekunder (du vil se at melkeblandingen begynner å småkure). Ta kjelen av varmen, dekk med lokk og la den stå i 20 minutter.
  5. 5Fjern lokket, og du vil se at melkeblandingen har delt seg i små osteløper. Rør inn resten av eddikblandingen, og melkeblandingen vil fortsette å koagulere. Rør i noen minutter. Hell hele blandingen i den forberedte silen i vasken.
  6. 6La det renne av til ønsket konsistens, ca. 15 minutter for myk ricotta, 20 minutter for fast og kremete, eller 30 minutter for fast og litt tørr. For myk ricotta, server den varm eller avkjølt i en liten dekorativ bolle. For fast ricotta, samle opp overflødig osteklede, form ricottaen til en ball eller skive, og oppbevar i kjøleskapet til den er avkjølt, minst 1 time.
  7. 7Server ricottaen med dine favoritting, som en skje honning og nykvernet svart pepper, fersk eller tørket frukt, fruktmarmelade, kjeks eller ferskt brød.