Sprøstekte østers med asiatisk grønnsaksslaw og hvitløks-ansjossmørsaus

Sprøstekte østers med asiatisk grønnsaksslaw og hvitløks-ansjossmørsaus

Lær hvordan du lager sprø fritert østers servert med asiatisk grønnsaksslaw og smakfull hvitløks-ansjossaioli. En spennende forrett som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 30 ferske østers, åpnet, med skjellene bevart
  • 2. 2 store egg
  • 3. 2 spiseskjeer melk
  • 4. 1 kopp hurtigmixmel
  • 5. 2 kopper japansk panko brødsmuler
  • 6. 1/2 kopp havsalt
  • 7. 1/2 kopp svart sesamfrø
  • 8. 6 ferske bananblader, tilgjengelig i asiatiske butikker
  • 9. Asiatisk grønnsaksslaw, oppskrift følger
  • 10. Ca. 6 kopper vegetabilsk olje
  • 11. 1 oppskrift Hvitløk-Ansjos Aioli, oppskrift følger
  • 12. 6 limebåter
  • 13. 1/4 kopp peanøttolje
  • 14. 3 spiseskjeer risvinseddik
  • 15. 1 lime, presset
  • 16. 1 sitron, presset
  • 17. 2 spiseskjeer soyasaus
  • 18. 1 spiseskje mirin (japansk risvin)
  • 19. 1 spiseskje sake
  • 20. 1 spiseskje nam pla (thailandsk fiskesaus)
  • 21. 1 teskje sriracha (kremet thailandsk chilipaste)
  • 22. 2 spiseskjeer sukker
  • 23. 1 teskje finhakket hvitløk
  • 24. 1 gulrot, trimmet, skrelt og juliennet
  • 25. 1 purre, trimmet, godt vasket og juliennet
  • 26. 1 kopp hakket bok choy eller annen kål
  • 27. 1 hothouse (frøfri) agurk, godt vasket, trimmet og juliennet
  • 28. 2 store egg, pisket*
  • 29. 2 spiseskjeer risvinseddik
  • 30. 3 ansjosfileter, godt drenert og hakket
  • 31. 1/2 teskje finhakket hvitløk
  • 32. 1/2 teskje gurkemeie
  • 33. 1 1/2 kopper peanøttolje
  • 34. Grovt salt og nykvernet pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered et bakepapir på et stekebrett. Sett det til side. Vask og la østersene renne av. Tørk dem forsiktig. Vask og tørk skjellene, og sett dem til side. Visp sammen eggene og melken. Ha melet i en plastpose, og panko-brødsmulene på en flat tallerken. Arbeid med noen østers av gangen: dypp dem i melet og rist av overflødig. Dypp østersene i eggeblandingen, og deretter i brødsmulene. Legg de panerte østersene på det forberedte stekebrettet, og fortsett til alle er ferdige. (Hvis de ikke skal stekes med en gang, dekk til og oppbevar i kjøleskapet).
  2. 22. Bland sammen grovt salt og sesamfrø i en liten bolle. Legg ut bananblader på hver av de 6 tallerkenene. Plasser en lik mengde saltblanding midt på hvert blad. Arranger fem skjell med østers rundt bananbladet, og fyll hver av dem med asiatisk grønnsaksslaw.
  3. 33. Varm opp oljen til 365 grader på et sukkertermometer i en dypfriterer. Arbeid med noen østers av gangen: slipp de panerte østersene forsiktig i den varme oljen og stek i ca. 1 minutt, eller til de er gylne. Bruk en hullsleiv for å løfte østersene opp av oljen, og la dem renne av på kjøkkenpapir. Fortsett til alle østersene er stekt.
  4. 44. Plasser en stekt østers på toppen av hver skjell fylt med slaw. Ha en liten klatt hvitløk-ansjove-aioli på toppen av hver østers. Legg en limebåt ved siden av hver østers, og server.
  5. 55. I en middels stor bolle, visp sammen peanøttolje og risvinseddik. Tilsett limesaft og sitronsaft, og visp godt. Rør inn soyasaus, mirin, sake, nam pla og sriracha. Når det er godt blandet, rør inn sukker og