
Kald curry-peanøttnudler
Lær hvordan du lager kalde curry peanut noodles, en frisk og smakfull rett perfekt for varme sommerdager. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 340 gram hel-hvetespaghetti
- 2/3 kopp sprø peanøttsmør
- 1 til 2 spiseskjeer rød currypaste
- 2 teskjeer risvineddik
- Saften av 1 lime, pluss båter til servering
- 1/3 kopp ferske korianderblader, pluss mer til pynt
- 2 vårløk, tynne skiver
- 1 agurk, skrelt, frøet og skåret i tynne strimler
- 1 stor gulrot, grovt raspet
- Rød pepperflak eller chilipaste, til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett spaghetti og kok etter anvisning på pakken. Sett til side omtrent 1/2 kopp kokevann, deretter sil av pastaen i en sil og skyll under kaldt vann. Rist av overflødig vann. I mellomtiden, mos peanøttsmør, currypaste, eddik, limesaft, koriander, 1/2 kopp vann og 1 teskje salt i en food processor eller blender til det er jevnt. Vend spaghetti med peanøttsausen, vårløk, agurk og gulrot i en stor bolle til alt er godt dekket. Krydre med salt og rør inn litt av det reserverte kokevannet for å løsne sausen, om nødvendig. Fordel i serveringsboller og topp med mer koriander og chiliflak, hvis ønskelig. Server med limebåter.
- 2Fotograf: Antonis Achilleos