Kald curry-peanøttnudler

Kald curry-peanøttnudler

Lær hvordan du lager kalde curry peanut noodles, en frisk og smakfull rett perfekt for varme sommerdager. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 340 gram hel-hvetespaghetti
  • 2/3 kopp sprø peanøttsmør
  • 1 til 2 spiseskjeer rød currypaste
  • 2 teskjeer risvineddik
  • Saften av 1 lime, pluss båter til servering
  • 1/3 kopp ferske korianderblader, pluss mer til pynt
  • 2 vårløk, tynne skiver
  • 1 agurk, skrelt, frøet og skåret i tynne strimler
  • 1 stor gulrot, grovt raspet
  • Rød pepperflak eller chilipaste, til servering (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett spaghetti og kok etter anvisning på pakken. Sett til side omtrent 1/2 kopp kokevann, deretter sil av pastaen i en sil og skyll under kaldt vann. Rist av overflødig vann. I mellomtiden, mos peanøttsmør, currypaste, eddik, limesaft, koriander, 1/2 kopp vann og 1 teskje salt i en food processor eller blender til det er jevnt. Vend spaghetti med peanøttsausen, vårløk, agurk og gulrot i en stor bolle til alt er godt dekket. Krydre med salt og rør inn litt av det reserverte kokevannet for å løsne sausen, om nødvendig. Fordel i serveringsboller og topp med mer koriander og chiliflak, hvis ønskelig. Server med limebåter.
  2. 2Fotograf: Antonis Achilleos