Knekkekake med ostekrem i firkanter

Knekkekake med ostekrem i firkanter

Lær hvordan du lager deilige no-bake cheesecake squares. Enkelt, raskt og perfekt som dessert på sommeren eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 stang pluss 6 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 2. 1/4 kopp sukker
  • 3. 1/4 kopp usøtet kakaopulver
  • 4. 1 stort egg, lett pisket
  • 5. 2 kopper knuste grahamkjeks
  • 6. 3/4 kopp søtet kokosflak
  • 7. 1/2 kopp finhakkede valnøtter, pluss hele nøtter til pynt
  • 8. 4 unser kremost, romtemperert
  • 9. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 10. En klype salt
  • 11. 1 1/2 kopper melis
  • 12. 1 spiseskje kremfløte
  • 13. 4 unser semisøtet sjokolade, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag bunnen: Dekk en 23 x 23 cm stor ildfast form med aluminiumsfolie, slik at det er 5 cm overheng på to sider. Ha 115 g smør, sukker og kakaopulver i en varmebestandig bolle og sett den over en kjele med småkoking (pass på at bollen ikke berører vannet). Kok opp under omrøring til smøret er smeltet og sukkeret er oppløst. Tilsett egget og fortsett å koke, vispende, til blandingen er tykk som varm fudge-saus, ca. 3–5 minutter. Ta av varmen og rør inn knuste grahamkjeks, kokos og hakkede valnøtter. Fordel blandingen i den forberedte formen. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til den er stiv, ca. 45 minutter.
  2. 22. Lag fyllet: Pisk kremost, 60 g smør, vanilje og salt i en bolle med en mikser på middels høy hastighet til det er glatt. Tilsett melis og pisk til stivt, deretter pisk inn den piskede fløten til det er luftig. Fordel fyllet over bunnen, dekk til og sett i kjøleskapet til det er fast, minst 30 minutter.
  3. 33. Lag toppingen: Ha sjokolade og de resterende 2 ss smør i en mikrosikker bolle; varm opp i mikrobølgeovnen i 30-sekunders intervaller, rør om mellom hver gang, til sjokoladen er smeltet. Raskt fordel sjokoladen over fyllet. Topp med hele valnøtter og sett i kjøleskapet til det er stivnet, ca. 30 minutter. Ta ut av formen og skjær i firkanter. Oppbevar i kjøleskapet i opptil én uke.
  4. 44. Fotograf: Johnny Miller