
Reker i hvitløkssmør
Lær hvordan du lager deilige shrimp scampi med enkle steg. Perfekt som forrett eller hovedrett for en smakfull middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Bland sjalottløk, 5 fedd hvitløk og 2 spiseskjeer olivenolje i en liten food processor. Kjør til du får en jevn pasta.
- 22. Hell 6 spiseskjeer olivenolje og resten av hvitløken i en stor stekepanne over middels høy varme. La hvitløken frese i ett minutt, før du tilsetter halvparten av rekene og all timian. Krydre med 1/2 teskje salt og kok til rekene er stekt, men ikke helt gjennomkokt, i 1 til 2 minutter. Ta opp rekene og legg dem på en tallerken. Gjenta med resten av rekene og ytterligere 1/2 teskje salt. Ta rekene og timianen ut av pannen og legg dem på tallerkenen.
- 33. Tilsett de resterende 4 spiseskjeene olivenolje og hvitløk-sjalottløk-pastaen i den samme pannen, som står over middels varme. Kok under konstant omrøring til pastaen har tørket ut og begynner å feste seg til bunnen av pannen, ca. 2 til 3 minutter. Legg timianen tilbake i pannen og hell i hvitvinen, sitronsaften, resten av saltet (1 1/2 teskjeer), smøret og vannet. Kok opp sausen raskt og la den koke til den er redusert til halvparten, ca. 4 til 5 minutter.
- 44. Når sausen har kokt inn, visp inn resten av smøret og legg rekene tilbake i pannen. La det koke og vende på rekene til de er dekket av sausen og gjennomkokte, ca. 2 til 3 minutter. Rør inn persillen. Hvis sausen fortsatt virker for tynn, rør inn brødsmuler og kok opp bare for å tykne den. Server umiddelbart.
- 55. Fotograf: David Malosh