Reker i hvitløkssmør

Reker i hvitløkssmør

Lær hvordan du lager deilige shrimp scampi med enkle steg. Perfekt som forrett eller hovedrett for en smakfull middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 sjalottløk, skrelt og hakket (ca. 1/2 kopp)
  • 2. 7 fedd hvitløk, knust og skrelt
  • 3. 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 4. 900 gram ekstra store eller jumbo reker, skrelte og renset
  • 5. 4 kvister fersk timian
  • 6. 2 1/2 teskjeer kosher salt
  • 7. 2 kopper tørr hvitvin
  • 8. 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
  • 9. 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 10. 1/2 kopp hakket fersk italiensk persille
  • 11. 1 spiseskje tørre brødsmuler, om nødvendig

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sjalottløk, 5 fedd hvitløk og 2 spiseskjeer olivenolje i en liten food processor. Kjør til du får en jevn pasta.
  2. 22. Hell 6 spiseskjeer olivenolje og resten av hvitløken i en stor stekepanne over middels høy varme. La hvitløken frese i ett minutt, før du tilsetter halvparten av rekene og all timian. Krydre med 1/2 teskje salt og kok til rekene er stekt, men ikke helt gjennomkokt, i 1 til 2 minutter. Ta opp rekene og legg dem på en tallerken. Gjenta med resten av rekene og ytterligere 1/2 teskje salt. Ta rekene og timianen ut av pannen og legg dem på tallerkenen.
  3. 33. Tilsett de resterende 4 spiseskjeene olivenolje og hvitløk-sjalottløk-pastaen i den samme pannen, som står over middels varme. Kok under konstant omrøring til pastaen har tørket ut og begynner å feste seg til bunnen av pannen, ca. 2 til 3 minutter. Legg timianen tilbake i pannen og hell i hvitvinen, sitronsaften, resten av saltet (1 1/2 teskjeer), smøret og vannet. Kok opp sausen raskt og la den koke til den er redusert til halvparten, ca. 4 til 5 minutter.
  4. 44. Når sausen har kokt inn, visp inn resten av smøret og legg rekene tilbake i pannen. La det koke og vende på rekene til de er dekket av sausen og gjennomkokte, ca. 2 til 3 minutter. Rør inn persillen. Hvis sausen fortsatt virker for tynn, rør inn brødsmuler og kok opp bare for å tykne den. Server umiddelbart.
  5. 55. Fotograf: David Malosh