
Stekt hvitløkskylling
oppskrift på saftig røstet hvitløk kylling, perfekt for en enkel middag. enkel å lage, full av smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Lemon Beurre Blanc, oppskrift følger
- 1 ristet grønn paprika, hakket
- 1 ristet rød paprika, hakket
- 1/2 kopp ristede hvitløksfedd
- 1 kopp fetaost, smuldret, pluss mer til pynt
- 6 (225 gram) kyllingbryst uten ben og skinn
- En klype hakket hvitløk
- En klype hakket sjalottløk
- 1/2 pund smør, skåret i biter
- 1/2 kopp Chablis-vin
- 2 sitroner, saften av
- 2 kopper kremfløte
- Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor kjele, bland sammen Lemon Beurre Blanc, ovnsbakte paprika, hvitløk og fetaost, og varm opp på lav varme. Hold det varmt til det skal brukes, og rør av og til.
- 2Forvarm en grill eller grillpanne. Legg kyllingbrystene på grillen og grill på begge sider til de er gjennomstekt. Ta dem av grillen og legg dem på et serveringsfat. Øs over sausen og pynt med smuldret fetaost.
- 3Surr shallot og hvitløk i en spiseskje smør i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett vin og sitronsaft, og kok til det er redusert til halvparten. Tilsett fløte og kok til det får en sausaktig konsistens. Skru ned varmen og pisk inn resten av smøret. Krydre med salt og pepper etter smak.