
Blåbærbrød og riskrem med appelsin-karamellsaus
Oppdag en deilig oppskrift på blåbærbrød og rispudding med frisk appelsin-karamellsaus. Perfekt dessert for helgen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Fordel brødterningene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem til de er ristet og gylne, vend dem halvveis gjennom, ca. 15 minutter. La dem avkjøle.
- 33. Visp sammen 1 kopp av den kondenserte melken med den vanlige melken, 1/2 kopp sukker, 1 teskje vanilje, muskatnøtt, en klype salt og egg i en stor bolle. Tilsett de avkjølte brødterningene og villrisen. Vend det forsiktig sammen og la det stå til brødet har sugd opp det meste av væsken, ca. 30 minutter.
- 44. Rør inn blåbærene i blandingen og hell den over i en lett oljet, 2-liters ildfast form. Topp med mandler og stek til brødpuddingen er stivnet og gyllen, 30 til 40 minutter. Ta ut og la den hvile i noen minutter.
- 55. I mellomtiden, tilsett de resterende 2 spiseskjeene sukker i en liten kjele. Rør over middels lav varme til sukkeret er oppløst og får en ravfarge, ca. 7 minutter. Rør inn den resterende 1/4 koppen kondensert melk, 1/2 teskje vanilje, appelsinskall, appelsinjuice og en klype salt. La det småkoke til det er litt tykkere, ca. 2 minutter. Hell karamellsausen over brødpuddingen. Server varm eller romtemperert.