Blåbærbrød og riskrem med appelsin-karamellsaus

Blåbærbrød og riskrem med appelsin-karamellsaus

Oppdag en deilig oppskrift på blåbærbrød og rispudding med frisk appelsin-karamellsaus. Perfekt dessert for helgen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 12 unser søtt hawaiisk brød, skåret i 1/2-tommers biter (ca. 10 kopper)
  • 2. 1 1/4 kopper fettfri kondensert melk
  • 3. 1 kopp melk med 2 prosent fett
  • 4. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 5. 1 1/2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 6. En stor klype nyrevet muskatnøtt
  • 7. Kasjersalt
  • 8. 2 store egg
  • 9. 3/4 kopp kokt villris
  • 10. 1 kopp blåbær
  • 11. Nonstick-kokingspray
  • 12. 1 spiseskje ristet, skivet mandler
  • 13. 1/4 teskje finrevet appelsinskall
  • 14. 1 spiseskje appelsinjuice

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Fordel brødterningene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem til de er ristet og gylne, vend dem halvveis gjennom, ca. 15 minutter. La dem avkjøle.
  3. 33. Visp sammen 1 kopp av den kondenserte melken med den vanlige melken, 1/2 kopp sukker, 1 teskje vanilje, muskatnøtt, en klype salt og egg i en stor bolle. Tilsett de avkjølte brødterningene og villrisen. Vend det forsiktig sammen og la det stå til brødet har sugd opp det meste av væsken, ca. 30 minutter.
  4. 44. Rør inn blåbærene i blandingen og hell den over i en lett oljet, 2-liters ildfast form. Topp med mandler og stek til brødpuddingen er stivnet og gyllen, 30 til 40 minutter. Ta ut og la den hvile i noen minutter.
  5. 55. I mellomtiden, tilsett de resterende 2 spiseskjeene sukker i en liten kjele. Rør over middels lav varme til sukkeret er oppløst og får en ravfarge, ca. 7 minutter. Rør inn den resterende 1/4 koppen kondensert melk, 1/2 teskje vanilje, appelsinskall, appelsinjuice og en klype salt. La det småkoke til det er litt tykkere, ca. 2 minutter. Hell karamellsausen over brødpuddingen. Server varm eller romtemperert.