
Sellerisalat med kulturmelk-dressing
oppskrift på celeriakslaw med kremet kulturmelksdressing, perfekt som forrett eller tilbehør på varme dager. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 mellomstore selleriroter, skrellet
- 2 stilker selleri, skylt og skrellet
- 1/2 kopp kulturmelk
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 spiseskje sitronsaft
- Salt og pepper
- 2 spiseskjeer kapers, skylt
- 1 spiseskje fersk kjørvel, hakket
- 1 spiseskje fersk estragon, hakket
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 8 kopper vann i en middels stor kjele over høy varme. I mellomtiden, bruk en mandolin utstyrt med julienneblad, og skjær selleriroten i julienne-staver. Kok raskt selleriroten i det kokende vannet til den er lett myk, men fortsatt sprø, i 45 til 60 sekunder. Overfør umiddelbart til isvann. Når den er avkjølt, sil av vannet og press ut overflødig væske gjennom en sil. Overfør til en middels stor bolle.
- 2Juster mandolinen slik at den skjærer tynne skiver av selleri. Skjær sellerien på skrå. Bland selleristavene med selleriroten.
- 3I en food processor, bland sammen kulturmelk, vegetabilsk olje, sitronsaft, salt og pepper; kjør til en jevn puré. Overfør til en liten bolle. Tilsett kapers, chervil og estragon. Rør godt for å blande.
- 4Hell dressingen over selleriroten og sellerien. Vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket. Smak til og juster krydderet etter behov.