
Sommerjordbærsyltetøy
Lær hvordan du lager deilig sommer jordbærsyltetøy med en enkel oppskrift. Perfekt til frokost eller som pålegg. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper knuste jordbær (ca. 2 1-punds beholdere)
- 2 ss sitronsaft
- 4 ½ kopper sukker
- ¾ kopp vann
- 6 ss Ball® Real Fruit® Classic Pektin
- 5 Ball® plastfryseglass (8 oz) eller 8 oz halvpint glasskrukker med lokk og bånd
Fremgangsmåte
- 1Kombiner frukt som er forberedt* med sitronsaft i en stor bolle. Tilsett sukker og bland grundig. La det stå i 10 minutter.
- 2Kombiner vann og Ball® Real Fruit® Classic Pectin i en liten kjele. Kok opp til en full, rullende kokning som ikke lar seg stoppe, under konstant omrøring. La det koke hardt i 1 minutt, fortsatt under omrøring.
- 3Tilsett den kokte pektinblandingen i fruktblandingen og rør i 3 minutter.
- 4Skje jamen i rene Ball® fryseglass, og la det være ½ tomme luftrom øverst. Sett på lokk og la jamen stå i kjøleskapet til den har stivnet, men ikke lenger enn 24 timer. Server umiddelbart, oppbevar i kjøleskapet i opptil 3 uker eller frys i opptil 1 år.
- 5*For å forberede jordbær: Fjern stilken og knus ett lag av gangen med en potetstapper.