Poppy Seed Torte

Poppy Seed Torte

oppskrift på en deilig poppy seed torte med sprø skallet og myk fyll. perfekt til fest eller kaffekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 2. 1/4 kopp sukker
  • 3. 1 teskje finrevet sitronskall
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 1 stang kaldt usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 6. 1 stort eggeplomme
  • 7. Kokespray
  • 8. 1/2 kopp sukker
  • 9. 4 store eggeplommer
  • 10. 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 11. En klype salt
  • 12. 1 1/2 kopper helmelk
  • 13. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 14. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 15. 1/2 kopp kaldt kremfløte
  • 16. 1 spiseskje valmuefrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag bunnen: Kjør mel, sukker, sitronzest og salt i en food processor. Tilsett smør og kjør til blandingen ser ut som grovt mel. Tilsett eggeplomme og 2 spiseskjeer iskaldt vann; kjør til deigen begynner å samle seg. Hell ut på et stykke plastfolie og form til en disk. Pakk godt inn og sett i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time og opptil 1 dag.
  2. 22. Smør en 23 cm rund tartform med løs bunn lett med matlagingsspray. Kjevle ut deigen til en 25 cm runding på en lett melet overflate. (Hvis den blir for myk, sett den tilbake i kjøleskapet til den er fast.) Legg deigen forsiktig i den forberedte formen og trykk den ut i bunnen og opp langs sidene, og trim eventuelt overflødig deig. Prikk bunnen over hele med en gaffel. Sett i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time eller over natten.
  3. 33. Forvarm ovnen til 190 °C. Sett tartformen på et stekebrett. Dekk bunnen med aluminiumsfolie, og fyll med bakevekt eller tørkede bønner. Sett stekebrettet i ovnen; stek til kantene er gyldne, ca. 20 minutter. Fjern folien og vektene, og stek videre til bunnen er gyllen over hele, ytterligere 15–20 minutter. Sett til avkjøling på en rist, og la den avkjøles helt. (Bunnen kan lages opptil 1 dag i forveien.)
  4. 44. I mellomtiden lager du fyllet: Visp sukker, eggeplommer, maisstivelse og salt i en bolle til det er godt blandet. Varm melken i en liten kjele over middels varme (ikke la den koke). Visp gradvis halvparten av den varme melken inn i eggeblandingen, og hell deretter tilbake i kjelen med resten av melken. Kok opp under konstant visping til det tykner som pudding, ca. 4 minutter. Rør inn smør og vanilje. Sil fyl