Søtpotetboller

Søtpotetboller

Lær hvordan du lager deilige søtpotetbiskvier med en enkel oppskrift. Perfekt som snacks eller til festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 6 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i små biter, pluss 2 spiseskjeer smeltet
  • 2. 1 stripe (2 x 0,5 tommer) appelsinskall
  • 3. 2 kopper usaltet hvetemel, siktet, pluss mer til utbaking
  • 4. 1 spiseskje bakepulver
  • 5. 1/2 teskje natron
  • 6. 3/4 teskje salt
  • 7. 3 spiseskjeer lyst brunt sukker
  • 8. Rikelig med revet ingefær
  • 9. 1 spiseskje ferskt revet appelsinskall
  • 10. 1 kopp godt kokt og most søtpotet (1 middels stor)
  • 11. 2/3 kopp kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Legg et bakepapir eller en silpat (en fransk non-stick bakeplate) på et stekebrett. I en liten bolle, bland smør som er smeltet og et strimle av appelsinskall; sett til side.
  3. 33. I en middels stor bolle, bland mel, bakepulver, natron, salt, brunt sukker, ingefær og revet skall. Bruk en kakeskrape eller to kniver, og skjær det kalde smøret inn i melet til det får en grov, smullete konsistens.
  4. 44. Lag en fordypning i midten og tilsett søtpotet. Bruk en gaffel til å røre inn søtpoteten. Tilsett kulturmelk og rør forsiktig til deigen akkurat samler seg. Ikke overarbeid deigen.
  5. 55. Lett melet en arbeidsflate, og legg deigen der. Elt forsiktig 6 til 8 ganger.
  6. 66. Trykk ut deigen til en tykkelse på ca. 1,5 cm. Bruk en melet utstikker på 3,8 eller 5 cm for å stikke ut rundstykker så tett i tett som mulig. Legg dem på det forberedte stekebrettet. Restene kan trykkes ut igjen én gang. Prikk toppen av hver rundstykke et par ganger med en gaffel. Pensle toppene med den reserverte appelsin-smøret. Stek til de er gyldne, ca. 15–18 minutter for små rundstykker og 20–25 minutter for store.