Hello Fresh Mobile Banner
Grønne chili-osteburgere

Grønne chili-osteburgere

Lær hvordan du lager deilige green chile cheeseburgers med en enkel oppskrift. Perfekt for sommergrillen eller en smakfull helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 serranoskjermer
  • 2 Anaheim-skjermar
  • 2 poblano-skjermar
  • 1 Vidalia-løk, skrelt og grovhakka
  • Ekstra jomfru olivenolje
  • Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • Saften av 1 lime
  • Rapsolje, til grilling
  • 900 gram karbonadedeig av brisket (80/20-blanding)
  • Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • 4 store brioche hamburgerbrød
  • 2 spiseskjeer smør, smeltet
  • 8 skiver hvit Cheddar
  • 4 salatblader av smørsalat
  • 1 Vidalia-løk, i tykke skiver
  • 1 stor heirloom-tomat, i tykke skiver
  • Majones, til servering, hvis ønskelig

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm broileren til høy varme.
  2. 2Begynn med å lage den grønne chilisausen: Legg chiliene på en stekeplate sammen med hvitløken og løken. Drypp over olivenolje, krydre med salt, pepper og spisskummen, og sett deretter under broileren for å koke, i 5 til 7 minutter. Når skinnene har fått blemmer og løken er lett forkullet rundt kantene, tar du det ut av ovnen. La det avkjøle litt, deretter fjerner du og kaster skinnet på de store chiliene, sammen med frøene og stilkene. Legg chilifleskene, løken og hvitløken i en food processor. Tilsett limesaft og pulsér 5 til 6 ganger for å grovhakke grønnsakene; ikke overhakk, da du vil ha en chunky salsa med mye tekstur hvor du kan se biter av chili. Smak til og krydre på nytt, og sett til side mens du forbereder burgerne.
  3. 3For burgerne: Forvarm utendørsgrillen og tørk av grillristene med et papirhåndkle dyppet i olje. Dette rengjør ikke bare grillen, men skaper også en non-stick overflate.
  4. 4Form brisketkjøttet til fire 8-unse burgere, ca. 1,3 cm tykke. Gjør dem litt større i diameter enn hamburgerbrødene, da de krymper når de kokes. Lag også en fordypning i midten, siden burgeren vil puffe opp i midten når den kokes, og dette vil sikre en flat, jevn burger. Strø salt og pepper på begge sider, og legg dem på den varme delen av grillen. Kokk i 5 til 7 minutter på den ene siden, snu deretter burgerne og legg ost på toppen. Lukk grillen eller dekk med en metallskål for å smelte osten, og kok i ytterligere 2 til 3 minutter. Del hamburgerbrødene og rist dem lett på grillen.
  5. 5For å montere: Legg salat, løk og tomat på bunnen av burgerbrødet. Legg en grillet burger på