Hello Fresh Mobile Banner
Miniatyrsøte puffar

Miniatyrsøte puffar

Lær hvordan du lager deilige miniature sweet puffs. En enkel oppskrift på søte små bakverk som passer perfekt til kaffen eller til fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp vann
  • 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
  • 1/4 teskje fint salt
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 2 store egg
  • 1 spiseskje turbinadosukker, til dryss, valgfritt, anbefalt: Sukker i rå form
  • Melis
  • Serveringsforslag: Bringebærkrem, oppskrift følger, eller mousse eller iskrem etter eget valg
  • 1 kopp bringebær
  • 3 spiseskjeer sukker, eller mer etter smak
  • Ferskpresset sitronjuice, etter smak
  • 1/2 kopp kremfløte, avkjølt
  • 1 spiseskje melis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  2. 2Kok opp vann, smør, salt og sukker i en kjele over middels høy varme. Ta kjelen av varmen, tilsett melet med én gang og rør kraftig med en tresleiv til alt melet er godt innarbeidet, ca. 1 minutt. Sett kjelen tilbake på varmen og kok opp igjen over middels lav varme, mens du rører konstant, i 2 minutter for å fordampe noe av vannet og "koke" ut melet. Deigen vil bli litt blank og klebe litt til pannen.
  3. 3Overfør deigen til en elektrisk mikser utstyrt med en flatpisker. Bland på middels hastighet, og mens mikseren går, tilsett ett egg om gangen. Stopp mikseren og skrap ned sidene av bollen. Gjenta med det andre egget. Bland til deigen er glatt og blank, og eggene er jevnt innarbeidet.
  4. 4Bruk en sprøytepose med en glatt tipp, og sprøyt deigen ut på bakepapirkledt stekebrett i baller på 1/4 til 1/2 tomme i diameter. (Bruk en fuktet finger til å duppe ned spissene på deigen for å lage perfekte baller.) Strø over turbinadosukker, hvis ønskelig. Stek i 10 minutter, reduser deretter temperaturen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) uten å åpne ovnsdøren, og stek videre til de er puffet opp og har en rik, gylden farge, ca. 15 minutter til. Ta ut og stikk en tannpirker inn i en av puffene. Stek ytterligere 10 minutter for å tørke innsiden av puffene. Avkjøl på en rist.
  5. 5Del puffene i to og fyll med bringebærkrem, iskrem eller ditt favorittfyll. Dryss over melis og server.
  6. 6Mos bærene og sukkeret i en liten kjele med en tresleiv. Kok opp over middels høy varme, og rør ofte. Reduser varmen til lav og la det småkoke, mens du rører ofte, til bærene