Vegetabilsk kjøttfarse med balsamico-glaze

Vegetabilsk kjøttfarse med balsamico-glaze

oppskrift på grønnsaksboller med balsamico glasur, perfekt for en smakfull og sunn hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss ekstra jomfrolivolje
  • 2. 1 liten zucchini, finhakket
  • 3. 1 rød paprika, finhakket
  • 4. 1 gul paprika, finhakket
  • 5. 5 hvitløksfedd, knust til en pasta med grovt salt
  • 6. 1/2 ts rød pepperflak
  • 7. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 8. 1 stort egg, lett pisket
  • 9. 1 ss finhakket fersk timian
  • 10. 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 11. 680 g kvernet kalkun (90 prosent magert)
  • 12. 1 kopp panko (grovt japansk brødsmuler)
  • 13. 1/2 kopp ferskrevet Romano- eller Parmesanost
  • 14. 3/4 kopp ketchup
  • 15. 1/4 kopp pluss 2 ss balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader. Varm opp oljen i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett squash, paprika, hvitløkpasta og 1/4 teskje rød pepperflak. Krydre med salt og pepper, og stek til grønnsakene er nesten møre, ca. 5 minutter. Sett til side for å avkjøle.
  2. 2Pisk egg og ferske urter i en stor bolle. Tilsett kalkun, panko, revet ost, 1/2 kopp ketchup, 2 spiseskjeer balsamicoeddik og de avkjølte grønnsakene; bland forsiktig til alt er godt blandet.
  3. 3Press forsiktig blandingen ned i en 23 x 13 cm brødform. Pisk resten av ketchupen, balsamicoeddiken og 1/4 teskje rød pepperflak i en liten bolle; pensle blandingen over hele loafen. Stek i 1 til 1 1/4 timer. La hvile i 10 minutter før du skjærer i den.
  4. 4Fotografert av Con Poulos