
Vegetabilsk kjøttfarse med balsamico-glaze
oppskrift på grønnsaksboller med balsamico glasur, perfekt for en smakfull og sunn hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra jomfrolivolje
- 1 liten zucchini, finhakket
- 1 rød paprika, finhakket
- 1 gul paprika, finhakket
- 5 hvitløksfedd, knust til en pasta med grovt salt
- 1/2 ts rød pepperflak
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 stort egg, lett pisket
- 1 ss finhakket fersk timian
- 1/4 kopp hakket fersk persille
- 680 g kvernet kalkun (90 prosent magert)
- 1 kopp panko (grovt japansk brødsmuler)
- 1/2 kopp ferskrevet Romano- eller Parmesanost
- 3/4 kopp ketchup
- 1/4 kopp pluss 2 ss balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader. Varm opp oljen i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett squash, paprika, hvitløkpasta og 1/4 teskje rød pepperflak. Krydre med salt og pepper, og stek til grønnsakene er nesten møre, ca. 5 minutter. Sett til side for å avkjøle.
- 2Pisk egg og ferske urter i en stor bolle. Tilsett kalkun, panko, revet ost, 1/2 kopp ketchup, 2 spiseskjeer balsamicoeddik og de avkjølte grønnsakene; bland forsiktig til alt er godt blandet.
- 3Press forsiktig blandingen ned i en 23 x 13 cm brødform. Pisk resten av ketchupen, balsamicoeddiken og 1/4 teskje rød pepperflak i en liten bolle; pensle blandingen over hele loafen. Stek i 1 til 1 1/4 timer. La hvile i 10 minutter før du skjærer i den.
- 4Fotografert av Con Poulos