Grillet BBQ-pizza

Grillet BBQ-pizza

Lær hvordan du lager en deilig grilled bbq pizza hjemme. Enkelt, raskt og perfekt for sommergrilling. Ideell for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 1 middels stor løk, skivet i 1/4-tommers tykkelse
  • 1 middels stor grønn paprika, renset og skivet i 1/2-tommers strimler
  • 2 middels store hvitløksfedd, knust
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Ferdigkjøpt pizzadeig, delt i 4 deler
  • Mel til utbaking
  • 1/4 kopp BBQ-saus (anbefalt: Neely’s BBQ-saus, oppskrift følger)
  • 2 kopper kokt, strimlet svinekjøtt, valgfritt
  • 225 gram revet mozzarellaost
  • 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 2 kopper ketchup
  • 1 kopp vann
  • 1/2 kopp eplesidereddik
  • 5 spiseskjeer lyst brunt sukker
  • 5 spiseskjeer sukker
  • 1/2 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 spiseskje løkpulver
  • 1/2 spiseskje malt sennep
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1 spiseskje Worcestershire-saus

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Plasser en stor stekepanne med 2 spiseskjeer olje på middels varme. Tilsett løk, paprika, hvitløk, og salt og pepper etter smak. Stek til grønnsakene er myke, ca. 2 til 3 minutter.
  3. 3Forvarm grillen til middels høy varme.
  4. 4På en melet overflate, kjevle ut hver deigbit til en 15 cm stor sirkel. Pensle begge sider av deigen med olje og legg den direkte på grillen. Lukk grilllokket i 1 til 2 minutter, snu deretter og stek den andre siden. Ta den av grillen.
  5. 5Pens hver pizza jevnt med BBQ-saus. Legg på de stekte grønnsakene og svinekjøttet. Strø over mozzarella og Parmesan, og legg pizzaen tilbake på grillen. Lukk lokket og stek i 2 til 3 minutter, eller til osten smelter.
  6. 6I en middels stor kjele, bland alle ingrediensene. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke uten lokk, rør jevnlig, i 1 time og 15 minutter.