Hello Fresh Mobile Banner
Stekte kinesiske grønnsaker

Stekte kinesiske grønnsaker

Lær hvordan du lager smakfulle stir-fried chinese vegetables med denne enkle oppskriften. Perfekt som en sunn og rask hovedrett eller siderett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer peanøttolje eller vegetabilsk olje
  • 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1/4 teskje knuste rød chili flakes
  • 1/2 rød løk, trimmet og delt i 4 båter, lagene adskilt
  • 2 hoder baby bok choy, trimmet og delt i fire på langs
  • 1/4 pund kinesisk brokkoli, stilker og blader adskilt, hver del kuttet i 2,5 cm biter
  • 1/4 pund kinesiske lange bønner, trimmet og kuttet i 2,5 cm biter
  • 6 vårløk, trimmet, 5 kuttet diagonalt i 2,5 cm biter, 1 tynnskåret og satt til side
  • 1/4 hode Napa-kål, blader kuttet på tvers i 2,5 cm brede strimler
  • 2/3 kopp god kvalitet kyllingkraft eller buljong, grønnsaksbuljong eller vann, oppvarmet
  • 1 spiseskje soyasaus
  • 1 spiseskje maisstivelse, oppløst i 1 spiseskje kaldt vann
  • 2 teskjeer ristet sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en stor wok over høy varme. Tilsett 2 spiseskjeer olje. Når oljen er varm, tilsett ingefær, hvitløk og chili flakes, og stek under omrøring i omtrent 30 sekunder til de er aromatiske. Ta ut aromatene og sett dem til side.
  2. 2Tilsett resten av oljen i woken. Når den er varm, tilsett løkbitene og stek under omrøring til de blir blanke og lyse, i 1 til 2 minutter.
  3. 3Tilsett bok choy og stilkene av kinesisk brokkoli. Stek i ytterligere 1 til 2 minutter.
  4. 4Tilsett lange bønner og skivene av vårløk på 1 tomme. Fortsett å steke under omrøring til de er lysegrønne og blanke, i 1 til 2 minutter til.
  5. 5Tilsett Napa-kål og bladene av kinesisk brokkoli, sammen med omtrent 1/3 kopp av den varme buljongen og de reserverte aromatene. Fortsett å steke under omrøring til grønnsakene er møre og sprø, i ca. 2 minutter. Tilsett resten av buljongen, soyasaus og maisstivelse, og stek under omrøring til grønnsakene er lett dekket av saus og har en lett glans, i omtrent 1 minutt til.
  6. 6Overfør de stekte grønnsakene til en oppvarmet serveringsskål. Pynt med skivet vårløk og sesamfrø, og server umiddelbart.