
Pesto med spaghetti squash
oppskrift på pesto spaghetti squash – en smakfull og sunn rett som er enkel å lage. Perfekt for en rask middag eller sunn lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (ca. 1,4 kg) spaghetti squash, delt i to på langs
- 2. 1 oppskrift med ovnsbakt hvitløkspesto, oppskriften følger
- 3. 1/4 kopp Parmesanost
- 4. 4 hvitløkhoder
- 5. 4 spray med olivjeoljespray til koking
- 6. 2 kopper ferske basilikumblader
- 7. 1 teskje pinjekjerner
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Sett av halvparten av squashen til en annen bruk. Plasser en halv spaghetti squash, med snittflaten ned, på et non-stick bakepapir. Stek i 30 til 40 minutter, eller til den er mør. Fjern kjøttet fra skallet med en gaffel. Bland det med den ristet hvitløkspestoen. Topp med parmesan og server varm.
- 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Kutt av toppen på hvitløken. Spray hver hvitløk med litt matoljespray. Pakk inn i aluminiumsfolie og stek i 1 time. La den avkjøle før du håndterer den. Press ut hvitløkskjøttet i en food processor. Tilsett basilikum og pinjekjerner, og kjør til det er jevnt.