Steaketacos med tomatillosaus

Steaketacos med tomatillosaus

Lær hvordan du lager smakfulle steak tacos med frisk tomatillo salsa. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 teskjeer spisskummenfrø
  • 2. 2 hvitløksfedd
  • 3. 4 serranoskiver, delt i to (fjern frøene for mindre sterkhet)
  • 4. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje, pluss litt mer til grillen
  • 5. Saften av 4 lime (ca. 1/3 kopp)
  • 6. 2 spiseskjeer lettbrunt sukker, pakket
  • 7. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 8. 900 gram skinnfri entrecôte, delt i to
  • 9. 1/2 liten hvit løk, hakket
  • 10. 3 tomatillos (i sine hylster)
  • 11. 3/4 kopp fersk koriander
  • 12. 16 mais tortillas
  • 13. Revet Cotija-ost og/eller tynne skiver av reddiker, til topping

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en stor støpejernsplate over middels høy varme. Tilsett spisskummenfrøene og rist dem, rør av og til, i omtrent 1 minutt; overfør til en bolle. Tilsett hvitløk og chili i pannen. Kok, vend av og til, til de er myke og har svarte flekker, omtrent 5 minutter. Overfør til en food processor og la det avkjøle. Tilsett spisskummenfrøene, vegetabilsk olje, ¼ kopp limejuice og brunt sukker, og kjør til en jevn puré. Krydre med 1 ½ teskje salt og et par kverner pepper. Overfør til en lufttett plastpose og legg i biffen, rist godt for å dekke den. Sett i kjøleskapet i 1 til 4 timer.
  2. 22. Bløtlegg løken i en bolle med kaldt vann. I mellomtiden, tørk ut pannen og varm opp over høy varme. Kok tomatillosene, vend dem, til de er godt forkullede, ca. 7 minutter. Overfør til en tallerken og la det avkjøle. Fjern de forkullede skallene og hakk kjøttet grovt. Sil løken. Rens ut food processoren; tilsett tomatillos, løk, koriander og de resterende 1 til 2 spiseskjeene limejuice, og kjør til en jevn salsa. Krydre med ¾ teskje salt og et par kverner pepper; sett til side.
  3. 33. I mellomtiden, la biffen komme til romtemperatur, ca. 30 minutter. Forvarm grillen til høy varme. Ta ut biffen fra marinaden og rist av overflødig. Pensle lett med olje på grillen, og grill biffen til den er forkullet på undersiden, ca. 5 minutter. Snu og kok til den er forkullet på den andre siden, 1 til 3 minutter til. Overfør til et skjærebrett og la den hvile i 10 minutter.
  4. 44. Varm opp tortillalefsene på grillen. Skjær biffen i tynne skiver mot fibrene. Doble opp tortillalefsene og fyll med biff og