
Italiensk pølse- og eggebake
oppskrift på italiensk pølse- og eggbakst, perfekt til frokost eller brunch. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Vend brødterningene med 1 spiseskje olje og fordel dem jevnt i ett lag på et stekebrett med kant. Stek til ternene begynner å bli lett gylne rundt kantene, 10 til 12 minutter (ikke overbrun, da brødterningene vil fortsette å bli brune når de stekes sammen med pølsen i retten). Ta ut av ovnen og sett til side.
- 4Varm opp den resterende oljen i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og pølse. Bryt opp pølsen med en tresleiv og kok til pølsen er gjennomstekt og løken er myk, 8 til 10 minutter. Tilsett spinat og kok, rør ofte, til den faller sammen, ca. 2 minutter. Tilsett soltørkede tomater og basilikum.
- 5Krydre med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Fordel blandingen jevnt i en glassform på 33 x 23 x 5 cm eller en keramikkform. Strø geitosten over blandingen og legg brødterningene oppå. Lag 6 små fordypninger i blandingen, med jevne mellomrom. Dekk til og sett i kjøleskapet. Dette kan forberedes 2 timer i forveien.
- 6Knekk ett egg i hver fordypning, pass på å beholde eggeplommen intakt. Strø lett med salt og nykvernet svart pepper over eggene.
- 7Stek til eggehvitene er stivnet, men eggeplommene fortsatt er rennende, ca. 15 minutter (eller 18 minutter for helt kokte eggeplommer).