Italiensk pølse- og eggebake

Italiensk pølse- og eggebake

oppskrift på italiensk pølse- og eggbakst, perfekt til frokost eller brunch. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1/2 lite landbrød, skåret i terninger på omtrent 1/2 til 1 tomme (ca. 1 1/2 kopper)
  • 2. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 3. 1 middels stor løk, finhakket
  • 4. 450 gram søt italiensk kalkunpølse, uten skinn
  • 5. Én 280 grams pakke fersk babyspinat, avrente
  • 6. Én 185 grams glass soltørkede tomater i olje, avrente og grovhakket
  • 7. 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum
  • 8. 1/2 teskje kosher-salt, pluss ekstra til krydring
  • 9. 1/4 teskje nykvernet svart pepper, pluss ekstra til krydring
  • 10. Én 140 grams rull med geitost, grovhakket (ca. 1 1/2 kopper)
  • 11. 6 store egg

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Vend brødterningene med 1 spiseskje olje og fordel dem jevnt i ett lag på et stekebrett med kant. Stek til ternene begynner å bli lett gylne rundt kantene, 10 til 12 minutter (ikke overbrun, da brødterningene vil fortsette å bli brune når de stekes sammen med pølsen i retten). Ta ut av ovnen og sett til side.
  4. 4Varm opp den resterende oljen i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og pølse. Bryt opp pølsen med en tresleiv og kok til pølsen er gjennomstekt og løken er myk, 8 til 10 minutter. Tilsett spinat og kok, rør ofte, til den faller sammen, ca. 2 minutter. Tilsett soltørkede tomater og basilikum.
  5. 5Krydre med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Fordel blandingen jevnt i en glassform på 33 x 23 x 5 cm eller en keramikkform. Strø geitosten over blandingen og legg brødterningene oppå. Lag 6 små fordypninger i blandingen, med jevne mellomrom. Dekk til og sett i kjøleskapet. Dette kan forberedes 2 timer i forveien.
  6. 6Knekk ett egg i hver fordypning, pass på å beholde eggeplommen intakt. Strø lett med salt og nykvernet svart pepper over eggene.
  7. 7Stek til eggehvitene er stivnet, men eggeplommene fortsatt er rennende, ca. 15 minutter (eller 18 minutter for helt kokte eggeplommer).