Kornbrød-fyll med skinke

Kornbrød-fyll med skinke

Lær hvordan du lager en saftig cornbread stuffing med skinke. Perfekt som tilbehør til julemiddagen eller søndagsmiddagen. En enkel og velsmakende oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 stang usaltet smør, pluss mer til smøring av formen
  • 2. 2 søtløker, hakket
  • 3. 4 stilker selleri, hakket
  • 4. 1 liten bunt sennepsgrønne, stilker fjernet og hakket (ca. 8 kopper)
  • 5. 450 gram tasso-skinke eller skinkestykke, kuttet i 1,5 cm terninger
  • 6. 1 spiseskje hakket fersk timian
  • 7. 1 spiseskje hakket fersk salvie
  • 8. 7,5 dl lavsalt kalkun- eller kyllingkraft
  • 9. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 10. 2 store egg
  • 11. 8 kopper 1,5 cm gamle maisbrødterninger (helst ikke søte; 340 gram)
  • 12. 8 kopper 1,5 cm gamle landlig hvitt brød, terninger (340 gram)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius; smør en grunn bakeform på ca. 3 liter. Smelt 6 spiseskjeer smør i en stor kjele eller en nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett løk og selleri og kok, rør av og til, til det er mykt, ca. 5 minutter. Tilsett grønnkål og kok, rør om, til den visner, ca. 3 minutter. Rør inn skinke, timian og salvie. Tilsett buljongen, 1 teskje salt og et par kverner pepper; la det småkoke, fjern deretter fra varmen.
  2. 22. Visp eggene i en stor bolle. Tilsett brødterningene og skinke-buljong-blandingen og rør til det er godt blandet. Hell fyllet over den forberedte bakeformen. Skjær de resterende 2 spiseskjeene smør i små terninger og fordel jevnt over fyllet. Dekk til med aluminiumsfolie og stek i 30 minutter, fjern deretter folien og stek til det er gyllent, ytterligere 20 til 30 minutter.
  3. 33. Fotografert av Ryan Dausch