Balinesisk and med rotgrønnsaksstappe og varm eksotisk fruktsalsa

Balinesisk and med rotgrønnsaksstappe og varm eksotisk fruktsalsa

oppskrift på balinesk and confit servert med kremet rotgrønnsaksstappe og frisk, varm exotisk fruktsalsa, perfekt for en eksotisk middagsopplevelse

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (5 til 6 pund) and, delt i to på langs, vasket og tørket and
  • 2. 1 kopp kosher-salt
  • 3. 1 kopp malt palm-sukker
  • 4. 10 sjalottløk, delt i to og skivet
  • 5. 5 hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 5 kaffirlimeblader, 1/16 toms bånd
  • 7. 3 stilker sitrongress, kun den hvite delen, finhakket
  • 8. 2 spiseskjeer ingefær, finhakket
  • 9. 6 thailandske fuglerchili, finhakket
  • 10. 2 spiseskjeer grovmalt indonesisk svart pepper
  • 11. 2 spiseskjeer grovmalt korianderfrø
  • 12. 2 spiseskjeer grovmalt fennikelfrø
  • 13. 2 spiseskjeer thailandsk eller vietnamesisk fiskesaus
  • 14. 1 bunt koriander
  • 15. 2 liter kokosolje eller peanøttolje, eller en blanding av begge
  • 16. Rotgrønnsaksmos, oppskrift følger
  • 17. Varm eksotisk frukt-salsa, oppskrift følger
  • 18. Sambal-olje, oppskrift følger
  • 19. 1 1/2 pund totalt av taro, poteter, kassava, yam og andre rotgrønnsaker, skrelt og kuttet i 5 cm terninger (kassava bør kuttes i 7,5 cm terninger fordi den koker raskere)
  • 20. 12 hvitløksfedd, skrelt
  • 21. 3 ss smør
  • 22. 1 kopp skivede vårløk
  • 23. 1 kopp fløte
  • 24. Salt og svart pepper
  • 25. 1 middels løk, skrelt og kuttet i 0,6 cm terninger
  • 26. 1 ss finhakket ingefær
  • 27. 1 thailandsk fuglerchili, finhakket
  • 28. 1 ss finhakket sitrongress, kun den hvite delen
  • 29. 1 ananas, skrelt, fjernet kjerne og kuttet i 1,3 cm terninger
  • 30. 1 mango, skrelt, fjernet kjerne og kuttet i 1,3 cm terninger
  • 31. 1 papaya, skrelt, fjernet kjerne og kuttet i 1,3 cm terninger
  • 32. Dr

Fremgangsmåte

  1. 11. I en rektangulær form, stor nok til å romme de to andebrystene, bland sammen marinadeingrediensene. Gni andebrystene godt på alle sider og inni hulrommet med blandingen. Dekk til og sett i kjøleskapet i 4 timer for å marinere.
  2. 22. Forbered en frityrgryte fylt med kokos- eller peanøttolje, og varm opp til 225 grader Fahrenheit. Tørk av all marinade og 'braiser' andebrystene i oljen. Anden skal være helt nedsenket. Ta ut anden etter 1 time; den skal være fullt kokt. Varm opp frityrgryten til 400 grader Fahrenheit og stek anden igjen for å få farge og sprøhet.
  3. 33. På en stor oval serveringsfat, legg en stor haug med rotgrønnsakspuré i midten. Plasser anden oppå og pynt med varm eksotisk frukt-salsa og sambal-olje.
  4. 44. I en stor kjele, tilsett rotgrønnsaker og hvitløk. Fyll på med kaldt vann og kok opp. La det småkoke sakte til bitene er helt kokt og en kniv lett kan stikkes gjennom.
  5. 55. Sil av vannet godt, tørk ut kjelen, og legg grønnsakene tilbake i kjelen. I mellomtiden, i en sauspanne, smelt 1 spiseskje smør og surr vårløkene. Tilsett fløten og la den redusere med 50 prosent, ca. 5 minutter. Ha fløten i kjelen og mos med hånden. Tilsett smøret, smak til med salt og pepper, og sjekk smaken.
  6. 66. I en sautépanne på høy varme, lett dekket med olje, sautér løk, ingefær, chili og sitrongress til de er myke. Tilsett frukten og kok i 4 til 5 minutter. Smak til med salt og pepper og sjekk smaken.
  7. 77. Bland alt godt sammen.