
Flytende øy
oppskrift på floating island, en luftig og lett dessert med krem og karamellsaus. perfekt for spesielle anledninger eller som en søt avslutning på middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en stor, vid gryte, kok opp melken og vaniljebønnen til det begynner å småkoke.
- 22. For å lage marengs: I en blandebolle, pisk eggehvitene til myke topper. Gradvis tilsett 1/2 kopp sukker og fortsett å piske til stive, men ikke tørre, topper. Ta opp flere store skjeer med en skje og pochér dem i den småkokende melken, ca. 3 minutter på hver side. Ta opp med en hullsleiv og legg på serveringsfat. Gjenta til all eggehviten er brukt opp.
- 33. For å lage crème Anglaise: I en annen stor blandebolle, visp sammen eggeplommer og 1/2 kopp sukker til det blir lyst og "båndaktig". Tilsett den varme melken i eggeplommeblandingen og hell tilbake i gryten. Kok opp på lav varme, rør konstant uten å la det koke, til blandingen tykner og dekker baksiden av en skje. Sil av og smak til med rom og vaniljeekstrakt. Hell crème Anglaise rundt de pochérte marengsene.
- 44. For å lage karamell: I en liten gryte, kok opp resten av sukkeret (1 kopp) til det blir karamellisert, rør kontinuerlig. Rør inn mandlene. Slå av varmen, vær forsiktig så du ikke brenner karamellen. Skje forsiktig karamellen over marengsen.