Siciliansk grillet sverdfisk

Siciliansk grillet sverdfisk

Lær hvordan du lager en autentisk sicilian grilled swordfish. En enkel og smakfull rett perfekt for sommermåltidet. Oppskrift og tips inni.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
  • 2. 1/4 kopp godt olivenolje
  • 3. 2 teskjeer finhakket fersk oregano eller 1 teskje tørket oregano
  • 4. En klype knuste rød pepperflak
  • 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 6. 6 sverdfisksteiker (1/2 tomme tykkelse, ca. 5 til 6 unser hver)
  • 7. 4 unser babyruccola
  • 8. Revet skall av 1 sitron

Fremgangsmåte

  1. 11. Tenn opp en kullgrill eller forvarm en gass- eller komfyrgrill til den er veldig varm.
  2. 22. Til sausen, visp sammen sitronsaft, olivenolje, oregano, rød pepperflak, 1 spiseskje salt og 1 teskje svart pepper. Sett til side.
  3. 33. Når grillen er klar, krydre fisken med salt og pepper, og kok den over middels høy varme i 2 minutter på den ene siden. Snu deretter fisken og kok den i 1 til 2 minutter på den andre siden til den er nesten gjennomkokt. Ta fisken av grillen og legg den på en flat tallerken. Prikk hull i fisken med tennene på en gaffel, og hell sitronsausen over fisken mens den fortsatt er varm. Strø rikelig med salt og pepper over, dekk til med aluminiumsfolie, og la den hvile i 5 minutter.
  4. 44. Når den skal serveres, plasser sverdfisken på tallerkener eller et serveringsfat, legg ruccolaen oppå, og drypp over sausen fra fisken. Riv litt sitronskall over, og server varm.