
Sprø potetgalette med røkelaks og kaviar
Oppdag hvordan du lager en smakfull og elegant crispy potetgalette med røkelaks og kaviar. Perfekt for forrett eller festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Rør de revne potetene i 1/4 pund klarert smør. Krydre med salt og nykvernet pepper.
- 22. Varm opp to non-stick stekepanner på høy varme til de nesten begynner å ryke. Fordel resten av smøret jevnt mellom de to pannen. Legg potetene i pannen og form dem til tykke pannekaker. Kok i 1 til 2 minutter, og reduser deretter varmen. Stek til de er nesten gylnebrune. Bruk en slikkepott for å sjekke undersiden av pannekaken, snu den og stek den andre siden til den er gyllen. Ta galettene ut av pannen og varm dem opp i en forvarmet ovn på 220°C (425°F) i 10 minutter.
- 33. Lag dillkrem: I en bolle blander du sammen sjalottløk, dill, crème fraîche eller rømme, saften av 1/2 sitron, og krydr med salt og pepper. Bland godt.
- 44. Ta galettene ut av ovnen mens de fortsatt er varme. Smør på dillkrem og legg på skiver av røkt laks. Pensle lett med olivenolje på den røkte laksen, og dryss over svart pepper og resten av sitronsaften. Del galettene i ønsket porsjonsstørrelse og pynt med kaviar og hakket gressløk. Server umiddelbart.