
Marokkansk sjømatgryte med couscous
Lær hvordan du lager en smakfull marokkansk sjømatgryte med couscous. Enkel oppskrift for en aromatisk og sunn middagsrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Legg couscousen i en middels stor varmebestandig bolle; tilsett 1 kopp kokende vann og rør om. Dekk med plastfolie og sett til side.
- 22. Varm opp olivenoljen i en stor gryte eller en nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett løken og kok, rør ofte, til den begynner å bli myk, ca. 5 minutter. Rør inn paprika, spisskummen, 1 teskje salt og et par kverninger pepper. Kok, rør om, til løken er dekket, ca. 1 minutt. Rør inn 1/2 kopp vann, tomatene, grønne bønner, oliven og olivenlake, samt koriander. La det småkoke til det er litt redusert, ca. 5 minutter.
- 33. Rør inn blåskjellene. Dekk til og kok til de begynner å åpne seg, 3 til 5 minutter. Tilsett reken; fortsett å koke, dekket, til blåskjellene er åpne og rekene er ugjennomsiktige, ca. 5 minutter. (Kast eventuelle ulåste blåskjell.) Fluff couscousen med en gaffel. Fordel i skåler; topp med sjømatgryten og mer koriander.
- 44. Fotograf: Ryan Dausch