Provencalsk cherrytomatgrateng

Provencalsk cherrytomatgrateng

oppskrift på provencal cherry tomato gratin, en smakfull og enkel forrett med cherrytomater, ost og urter. perfekt for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 pints cherrytomater eller drue tomater, delt i to
  • 2. 1 ½ spiseskjeer pluss ¼ kopp godt olivenolje
  • 3. 1 teskje tørket timian
  • 4. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 5. 3 store hvitløksfedd, skrellet
  • 6. ¹/³ kopp hakket fersk flatbladpersille
  • 7. 2 kopper grove brødterninger fra landbrød

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Plasser tomatene i en 23 x 33 cm keramikkform. Tilsett 1 ½ ss olivenolje, timian, 1 ts salt og ½ ts pepper, og vend godt sammen. Fordel tomatene jevnt i formen.
  3. 33. Ha hvitløk, persille og ½ ts salt i en food processor med steelblad, og kjør til hvitløken er finhakket. Tilsett brødterningene og kjør til de er i smuler. Tilsett ¼ kopp olivenolje og pulser et par ganger for å blande. Strø smulene jevnt over tomatene.
  4. 44. Stek gratengen i 40–45 minutter, til smulene er gylne og tomatjuicen bobler. Server varm eller lun.