
Provencalsk cherrytomatgrateng
oppskrift på provencal cherry tomato gratin, en smakfull og enkel forrett med cherrytomater, ost og urter. perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Plasser tomatene i en 23 x 33 cm keramikkform. Tilsett 1 ½ ss olivenolje, timian, 1 ts salt og ½ ts pepper, og vend godt sammen. Fordel tomatene jevnt i formen.
- 33. Ha hvitløk, persille og ½ ts salt i en food processor med steelblad, og kjør til hvitløken er finhakket. Tilsett brødterningene og kjør til de er i smuler. Tilsett ¼ kopp olivenolje og pulser et par ganger for å blande. Strø smulene jevnt over tomatene.
- 44. Stek gratengen i 40–45 minutter, til smulene er gylne og tomatjuicen bobler. Server varm eller lun.