Indisk riskrem

Indisk riskrem

oppskrift på indian rice pudding, en kremet dessert med krydder og ris, perfekt for enhver anledning. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp kokt langkornet eller basmatiris
  • 2. 1 kopp helmelk
  • 3. 1/2 kopp kremfløte
  • 4. 3/4 kopp kokosmelk
  • 5. 2 unser sukker, omtrent 1/4 kopp
  • 6. 1/4 teskje malt kardemomme
  • 7. 1 1/2 unser gule rosiner, omtrent 1/3 kopp
  • 8. 1 1/2 unser hakkede usaltede pistasjnøtter, omtrent 1/3 kopp

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. I en stor non-stick stekepanne over middels varme, bland den kokte risen og melken. Varm opp til blandingen begynner å koke. Senk varmen til lav og la det småkoke til blandingen begynner å tykne, rør hyppig, omtrent 5 minutter.
  3. 33. Øk varmen til middels, tilsett kremfløten, kokosmelk, sukker og kardemomme, og fortsett å koke til blandingen akkurat begynner å tykne igjen, omtrent 5 til 10 minutter. Bruk en visp for å forhindre at kardemommen klumper seg. Når blandingen akkurat begynner å tykne, fjern den fra varmen og rør inn rosiner og pistasjnøtter. Hell blandingen over i individuelle serveringsskåler eller en glassbolle, og dekk med plastfolie direkte på overflaten av puddingen. Server kald eller i romtemperatur.