Tuscan hvite bønner med olivenolje

Tuscan hvite bønner med olivenolje

oppskrift på tuscan hvite bønner med olivenolje, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage, med autentisk smak fra toskana.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund tørkede Great Northern-, marine-, erte- eller andre hvite bønner
  • 2. 2 kvart kyllingkraft
  • 3. 1 teskje salt
  • 4. 1/3 kopp olivenolje
  • 5. 2 spiseskjeer hakket hvitløk
  • 6. 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
  • 7. 2 spiseskjeer hakket fersk timian
  • 8. 1/2 teskje tørkede rød pepperflak
  • 9. 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Sort bønnene for å sikre at de er fri for stein eller annet rusk. Skyll dem, dekk deretter med kaldt vann, sett dem i kjøleskapet og la dem bløtlegge over natten. Neste dag, sil av vannet, legg bønnene i en stor kjele og dekk med kraften. Kok opp, senk deretter varmen og la bønnene småkoke i 1 ½ til 2 timer, eller til de er møre. Tilsett 1 teskje salt i de siste 15 minuttene av kokingen. Å tilsette salt tidligere i kokingsprosessen kan gjøre bønnene seige. 2. Bruk en hullsleiv for å ta opp bønnene og overfør dem til en stor blandeskål. Tilsett alle de resterende krydderne og andre ingredienser til de varme bønnene i skålen, og vend det hele godt sammen. Juster med salt og tilsett nykvernet pepper etter smak. Server varm eller avkjølt.