Pats Potato Pierogis Elegante

Pats Potato Pierogis Elegante

oppskrift på elegante potato pierogis fra pats, perfekte for enhver anledning. smakfull, enkel å lage og elegant presentert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 1/4 teskje salt
  • 3. 115 gram kremost, romtemperert
  • 4. 1 egg
  • 5. 1/2 teskje smør, myknet
  • 6. 1/2 kopp lunkent melk
  • 7. 4 til 5 mellomstore poteter, skrellet og kokt i vann til de er møre nok til å stikkes med gaffel
  • 8. 2 teskjeer smør
  • 9. 1 kopp revet skarp Cheddar-ost
  • 10. 1/2 teskje salt
  • 11. 1/2 teskje svart pepper
  • 12. 1 middels stor løk, finhakket
  • 13. 1 stor løk, grovhakket
  • 14. 1 stang smør, pluss litt ekstra til steking

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor blandebolle, tilsett mel, salt, kremost, egg, smør og melk. Bland sammen med hendene til deigen former en ball. Vend ut på et melet bord og elt til den er jevn. Du kan tilsette litt mer mel for å gjøre deigen smidig. Del deigen i fire deler. Legg bitene under et fuktig kjøkkenhåndkle slik at de ikke tørker ut. Kjevle ut den første delen til ca. ¼ tomme tykkelse og bruk en 3-tommers kjevleutskjærer eller et glass for å kutte ut runde former. Legg pierogirundene under et fuktig håndkle mens du kutter ut resten.
  2. 22. Fyll: Dette kan lages i forkant! Mos de varme potetene. Surr løk i smør og bland dette inn i de varme, moste potetene sammen med cheddarost, salt og pepper. Du kan tilsette litt melk hvis det blir for tett. Konsistensen bør være litt tykkere enn vanlig potetmos.
  3. 33. Montering av pierogis: For hver pierogi, legg 1 spiseskje potetfyll midt på deigkanten. Brett over for å danne en halvsirkel. Forsegl kantene ved å klemme sammen med fingrene. Deretter bruker du en gaffel til å trykke langs hele kanten for å forsegle. Gjenta med resten av deigen og fyllet.
  4. 44. Koking av pierogis: Fyll en stor kjele med vann til halvfull og kok opp. Slipp 5 eller 6 pierogis om gangen i vannet. Når de flyter opp til overflaten, kok i 1 minutt. Legg dem i en sil for å renne av. De vil feste seg til papirhåndklær. Gjenta med resten av pierogiene.
  5. 55. Steking av pierogis: I en stor stekepanne, surre løk i smør og fjern løken til en egen bolle. Legg pierogiene i pannen og stek i 2 minutter på hver side. Du kan måtte tilsette mer smør for stekingen. Ta dem ut og legg i en dekket ildfast form. Når alle pierog