
Sveitsisk fondue
oppskrift på sveitsisk fondue med smeltet ost, perfekt for sosiale anledninger. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, vend osten i mel. Gni innsiden av en caquelon eller annen fonduegryte med en halvert hvitløksfedd, og tilsett vin. Varm opp på komfyren til det er varmt, men ikke kokende. Tilsett litt sitronsaft. Begynn å tilsette osten, en håndfull av gangen, og rør konstant med en tresleiv til osten smelter og får en kremet sausaktig konsistens. Tilsett kirsch og krydre med salt, pepper og muskatnøtt. La blandingen koke opp, deretter settes den på bordet og plasseres over en opplyst brenner. Server med ristet brød i terninger – enten sveitsisk bondebrød eller fransk eller italiensk brød.