Frittata

Frittata

Lær hvordan du lager en deilig og enkel frittata. Perfekt for en sunn frokost eller lett lunsj. Enkelt, raskt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 teskje usaltet smør
  • 2. 1/4 kopp finhakket løk
  • 3. 1/4 kopp finhakket rød paprika
  • 4. 2 grønne løk, skivet
  • 5. 2 mellomstore sopp, skivet
  • 6. Kosher-salt
  • 7. Nykvernet svart pepper
  • 8. 3 store egg
  • 9. 1/4 kopp revet Parmesan
  • 10. 1/2 teskje hakket gressløk, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Smelt smøret i en 20 cm non-stick ovnssikker stekepanne over middels høy varme. Kok løkene og paprikaen til de begynner å mykne, ca. 2 minutter. Tilsett de grønne løkene og soppene, og kok til de er myke, ca. ytterligere 2 minutter. Krydre med salt og pepper.
  3. 33. Visp eggene i en bolle til de er godt blandet, og krydre med salt og pepper. Hell eggene over grønnsakene i pannen. Rør konstant med en varmebestandig slikkepott. Når eggene nesten er kokt, jevn ut over pannen. Dekk til pannen og sett den i ovnen i 1 minutt. Fjern lokket og dryss osten jevnt over eggene. Sett pannen tilbake i ovnen og stek til osten er smeltet, ca. 2 minutter.
  4. 44. Skyv forsiktig frittataen over på en tallerken; pynt med gressløk.
  5. 55. Merk: Alle typer grønnsaker kan brukes. Kjøtt kan også tilsettes hvis det er kokt først.