Krydret kylling- og druespyd

Krydret kylling- og druespyd

oppskrift på deilige krydrede kylling- og druespyd som er perfekte for sommergrillen eller som en smakfull forrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 1/2 teskje sitronskall
  • 3. 1 spiseskje sitronsaft
  • 4. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 1 teskje malt spisskummen
  • 6. 1/2 teskje malt koriander
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. 450 gram kyllingbryst uten skinn og ben, skåret i 2 cm terninger
  • 9. 8 (25 cm) spyd
  • 10. 1 1/2 kopp uten kjerner grønne druer
  • 11. Kokespray
  • 12. 2 spiseskjeer hakkede ferske mynteblader
  • 13. 1 sitron, delt i båter

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. I en middels stor bolle visper du sammen olje, sitrusskall, sitronsaft, hvitløk, spisskummen, koriander og salt. Tilsett kyllingen i marinaden og vend godt slik at den blir dekket. La kyllingen marinere i 20 minutter. Mens kyllingen marinerer, bløtlegg eventuelle trespyd i vann.
  3. 33. Tre fire biter kylling og fire druer på hver spyd, og veksle mellom dem. Spray en grillpanne med matlagingsspray og varm opp over middels høy varme, eller gjør klar en utendørs grill. Grill kyllingen til den er gjennomstekt, ca. 3 til 4 minutter på hver side. Strø over mynte og server med sitronbåter.