
Kjøttfri BLT-spaghetti med smørsalat, purre og tomat
oppskrift på en vegetarisk spaghetti med baconfri blt, serveres med smørsalat, purre og tomat. enkel og smakfull rett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med vann over middels varme. Salt vannet, tilsett spaghettien og kok i 1 minutt mindre enn al dente. Ta opp en øse med pastavannet og sett til side. Sil av pastaen og legg den til side.
- 22. I mellomtiden, hakk og sett til side én hjertesalat. Hakk den andre hodet og ha den i en food processor sammen med persille, basilikum eller estragon, mynte, pinjekjerner, sitronskall, salt og pepper etter smak, og osten. Puls til grønnsakene er hakket, deretter, med food processoren på, tilsett 1/4 til 1/3 kopp extra virgin olivenolje i en jevn strøm for å lage en pesto. Overfør pestoen til en stor pastabolle og sett til side.
- 33. Varm opp 2 spiseskjeer extra virgin olivenolje i en stekepanne over middels varme. Tilsett purre og hvitløk og stek til de er myke, ca. 3 minutter. Tilsett cherrytomater, rør om, øk varmen litt og legg på lokk. Kok i 8 til 10 minutter for å få tomatene til å sprekke – bruk en potetmoser eller en tresleiv for å presse ut de siste hvis du blir utålmodig. Krydre med salt og pepper etter smak, og hell i vinen. La det koke i 1 minutt.
- 44. Tilsett en øse av det reserverte pastavannet i pestoen. Ha pastaen i bollen sammen med tomatene og purre. Vend godt i 1 minutt, og smak til med salt og pepper om nødvendig. Press over sitronsaften og pynt med den reserverte hakkede salaten. Server med ekstra ost på toppen.