
BLT-burger med baconmajones
Lær hvordan du lager en saftig BLT burger med kremet baconmajones. Perfekt for sommergrillen eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Form kjøttdeigen av storfe til 4 burgere, ca. 9 cm i diameter. Strø begge sider av hver burger rikelig med salt og pepper.
- 22. Varm opp en grill, grillpanne eller støpejernspanne over høy varme, og tilsett canolalolje hvis nødvendig. Stek burgerne i omtrent 3 minutter, snu dem deretter og legg på en skive Cheddarost (dekk til for å smelte). Fortsett å steke i ytterligere 3 minutter for medium, eller stek til ønsket stekegrad.
- 33. Monter burgerne ved å plassere hver ferdigstekte burger på en skive ristet brød. Topp med tomater, salat og kandisert bacon. Smør toppen av brødskivene med baconmajones og legg dem oppå de andre ingrediensene. Server umiddelbart.
- 44. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
- 55. I en liten bolle, bland sammen brunt sukker, cayennepepper og kanel. Legg baconet på en rist over et stekebrett med kant. Strø hver skive med halvparten av sukker- og krydderblandingen. Stek i 10 minutter. Snu baconet og strø over resten av sukker- og krydderblandingen, og stek i ytterligere 10 minutter. Ta baconet ut av ovnen og la det avkjøle.
- 66. Visp sammen majones og rømme i en liten bolle. Rør inn bacon og gressløk. Krydre med salt og pepper. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet til bruk. Det kan oppbevares i opptil 1 dag.