Kamskjell med vannkresse-salat

Kamskjell med vannkresse-salat

oppskrift på scallops med vannkresse salat, perfekt for en lett forrett eller sommermåltid. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 2 skiver bacon
  • 2. 2 buntet vannkresse, med de tykke stilkene trimmet
  • 3. 2 Kirby-agurker, delt i staver
  • 4. 1 bunt reddiker, delt i kvarter
  • 5. 1/3 kopp instantmel (som Wondra)
  • 6. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 7. 3 til 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 8. 600 gram store sjøscallops (omtrent 16 stk)
  • 9. Saften av 1 sitron
  • 10. 1/3 kopp hakket fersk gressløk
  • 11. 4 tykke skiver rustikt brød, ristet

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok baconet i en middels stor non-stick panne til det er sprøtt. Overfør det til en tallerken med papirhåndkle for å renne av; sett pannen til side.
  2. 22. Fordel ruccola, agurk og reddiker på tallerkener.
  3. 33. Krydre melet med salt og pepper i en flat skål. Kast ut all baconfett unntatt 1 spiseskje fra pannen, tilsett 1 spiseskje olivenolje og varm opp på middels varme. Arbeid i porsjoner, vend scampiene i melet og kok dem til de er gylne på undersiden, ca. 2 minutter. Snu dem og kok til de er gylne på den andre siden, ca. 2 minutter til (tilsett mer olje om nødvendig).
  4. 44. Legg scampiene over salatene. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene olivenolje og sitronsaften i pannen, fjern den fra varmen og tilsett 1–2 spiseskjeer vann, og sving pannen for å løsne de brune bitene. Smuldre baconet og ha det i pannen sammen med gressløken, samt salt og pepper etter smak; sving for å blande, og hell deretter over salatene. Server med brød.
  5. 55. Fotografier av Antonis Achilleos