Søtpotetchips med svart olivetapenade

Søtpotetchips med svart olivetapenade

Lær hvordan du lager sprø søtpotetchips med en deilig svart olivetapenade. Perfekt som forrett eller snacks. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 mellomstore søtpoteter, u-skrelte
  • 2. 1/4 kopp olivenolje, delt
  • 3. 1 kopp uten stein svarte oliven
  • 4. 3 vårløk
  • 5. 1/4 kopp soltørkede tomater på olje, drenert (4-6 biter)
  • 6. Non-stick kokespray
  • 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius og spray to store bakeplater med non-stick matlagingsspray. Skjær søtpotet i tynne skiver og legg dem i ett lag på bakeplatene. Bruk en silikonbørste til å pensle hver skive med olivenolje (du vil bruke omtrent 1 spiseskje). Krydre med salt og pepper, og stek i 10–12 minutter på hver side, eller til de er gylne (pass på så de ikke brenner seg). Ta ut av ovnen og la dem avkjøle.
  2. 22. For å lage tapenade, ha oliven, vårløk, soltørkede tomater og resten av olivenoljen i en food processor med steelblad. Krydre med 1/4 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper, og kjør til det er godt blandet, men fortsatt litt chunky. Topp hver skive søtpotet med tapenade og server.