
Potet med sjokolade og fleur de sel
oppskrift på pot au chocolat med fleur de sel, den perfekte kombinasjonen av rik sjokolade og salt. enkel å lage for en deilig dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
- 22. Kok opp kremfløten og melken i en kjele på lav varme. Så snart det begynner å koke, tar du det av varmen. Tilsett sjokoladekavringene og visp til det er glatt. I en annen bolle blander du sammen eggeplommene, brunt sukker og cayennepepper. Rør sakte den varme sjokolademelken inn i eggeplommene, litt etter litt.
- 3Kokks kommentar: Det er viktig å ta seg god tid med dette trinnet fordi sjokoladen er varm, og hvis du heller den i eggene i en gang, vil du få sjokoladeegger som er rørete.
- 43. Hell blandingen i små porsjonskopper eller espressokopper og dekk med aluminiumsfolie. Stikk noen små hull i folien slik at damp kan slippe ut, og plasser krukkene i en langpanne. Fyll langpannen med vann opp til midten av krukkene, slik at de stekes jevnt. Stek i 35 minutter. La krukkene avkjøle på benken i 35 minutter, og sett dem deretter i kjøleskapet i 3 timer for å avkjøle. Strø over fleur de sel og server.