Potet med sjokolade og fleur de sel

Potet med sjokolade og fleur de sel

oppskrift på pot au chocolat med fleur de sel, den perfekte kombinasjonen av rik sjokolade og salt. enkel å lage for en deilig dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper kremfløte
  • 2. 1/2 kopp melk
  • 3. 3 unser bittersøt mørk sjokolade, revet
  • 4. 1 unser usøtet sjokolade, revet
  • 5. 6 eggeplommer
  • 6. 3 spiseskjeer brunt sukker
  • 7. En klype cayennepepper
  • 8. Fleur de sel (havsalt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
  2. 22. Kok opp kremfløten og melken i en kjele på lav varme. Så snart det begynner å koke, tar du det av varmen. Tilsett sjokoladekavringene og visp til det er glatt. I en annen bolle blander du sammen eggeplommene, brunt sukker og cayennepepper. Rør sakte den varme sjokolademelken inn i eggeplommene, litt etter litt.
  3. 3Kokks kommentar: Det er viktig å ta seg god tid med dette trinnet fordi sjokoladen er varm, og hvis du heller den i eggene i en gang, vil du få sjokoladeegger som er rørete.
  4. 43. Hell blandingen i små porsjonskopper eller espressokopper og dekk med aluminiumsfolie. Stikk noen små hull i folien slik at damp kan slippe ut, og plasser krukkene i en langpanne. Fyll langpannen med vann opp til midten av krukkene, slik at de stekes jevnt. Stek i 35 minutter. La krukkene avkjøle på benken i 35 minutter, og sett dem deretter i kjøleskapet i 3 timer for å avkjøle. Strø over fleur de sel og server.