Cajun maispudding

Cajun maispudding

Lær hvordan du lager en deilig cajun corn pudding med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til middagen eller som en smakfull asjett. En rask og enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
forett

Ingredienser

  • 1. Smør, til bakefat
  • 2. 1/4 kopp finhakkede brødsmuler
  • 3. 4 ørsmørkorn
  • 4. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 5. Havsalt
  • 6. 1/4 teskje cayennepepper
  • 7. 6 skiver bacon, hakket
  • 8. 3/4 kopp hakket løk
  • 9. 3/4 kopp hakket paprika
  • 10. 2 kopper kremfløte
  • 11. 1 kopp melk
  • 12. 5 egg
  • 13. 1/2 kopp revet Parmesanost
  • 14. 1/2 kopp maismel
  • 15. 1/4 kopp sukker
  • 16. 2 spiseskjeer nykvernet pepper
  • 17. 1/4 teskje revet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Smør bunnen og sidene av en 3-liters ildfast form, og strø jevnt over brødsmuler for å dekke bunnen og sidene av formen.
  2. 22. Kutt av maisen fra kolben i en stor bolle, og skrap deretter kolben over bollen en gang til for å få ut all maismelken, før du setter den til side.
  3. 33. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme, tilsett mais, 1 ½ teskje salt og cayennepepper. Stek i 2 til 3 minutter. Tilsett bacon og stek til det er sprøtt. Tilsett løk og paprika, kok til de er så vidt møre, og fjern deretter fra varmen.
  4. 44. I en middels stor bolle, visp sammen fløte, melk, egg, parmesan, maismel, sukker, pepper og muskatnøtt til det er skummende. Bland inn maisblandingen og rør godt. Hell blandingen i den forberedte formen og stek i 35 til 40 minutter, til den er fast. Server varm rett fra ovnen.