Reker og melon gazpacho

Reker og melon gazpacho

oppskrift på reker og melon gazpacho, en forfriskende sommerforrett med friske ingredienser. perfekt for varme dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 kopp grønnsaksbuljong
  • 2. 680 gram 21 til 30 størrelse rensede reker med skall på (du kan bruke mindre reker hvis du ønsker, men disse er enkle å rense og fortsatt økonomiske)
  • 3. 2 agurker, skrellet, frø fjernet og i store terninger
  • 4. 2 modne tomater, frø skrapt ut (la kjøttet være intakt) og i store terninger
  • 5. 1 teskje finhakket fersk jalapeño, stilk og frø fjernet og i terninger (beskytt hendene og øynene dine, og unngå å puste inn dampen fra sterke chili)
  • 6. 1 liten rød løk, hakket
  • 7. 2 tomatillos, hakket
  • 8. 1/2 cantaloupe, frø fjernet, skåret ut av skallet og i terninger
  • 9. 1/2 honningmelon, frø fjernet, skåret ut av skallet og i terninger
  • 10. 1 fersk sitron, delt i to og frø fjernet
  • 11. 2 spiseskjeer hakket gressløk
  • 12. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp grønnsaksbuljongen i en kjele. Den skal brukes som en court bouillon – en pocheringvæske for reken. Court bouillon er egentlig ikke en del av suppen. Pocher rekene i skallet til de akkurat blir rosa, og legg dem på et fat for å avkjøle. (Reker kokt i skallet beholder mer smak).
  2. 22. Mens rekene avkjøles, bland agurk, tomater, jalapeño, løk, tomatillos, cantaloupe og honningmelon i en food processor og puls til grovhakket. Overfør til en bolle og press over saften av den ferske sitronen, vær forsiktig så du ikke får med noen sitronfrø. Tilsett finhakket gressløk og rør godt sammen.
  3. 33. Skrell rekene og finhakk dem. Bland rekene inn i frukt- og grønnsaksblandingen, og smak til med salt og pepper. La den stå og kjøle godt.
  4. 44. I episoden serverte vi denne gazpachoen som en forrett i porselensskeer fra Kina. Du kan gjøre det samme eller være kreativ og bruke dine egne foretrukne serveringsfat, som sakekopper, risboller eller små ramekiner på 2 unse med demitasse-skjeer. Den kan også serveres som en forrett i suppeskåler.