
Reker og melon gazpacho
oppskrift på reker og melon gazpacho, en forfriskende sommerforrett med friske ingredienser. perfekt for varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp grønnsaksbuljongen i en kjele. Den skal brukes som en court bouillon – en pocheringvæske for reken. Court bouillon er egentlig ikke en del av suppen. Pocher rekene i skallet til de akkurat blir rosa, og legg dem på et fat for å avkjøle. (Reker kokt i skallet beholder mer smak).
- 22. Mens rekene avkjøles, bland agurk, tomater, jalapeño, løk, tomatillos, cantaloupe og honningmelon i en food processor og puls til grovhakket. Overfør til en bolle og press over saften av den ferske sitronen, vær forsiktig så du ikke får med noen sitronfrø. Tilsett finhakket gressløk og rør godt sammen.
- 33. Skrell rekene og finhakk dem. Bland rekene inn i frukt- og grønnsaksblandingen, og smak til med salt og pepper. La den stå og kjøle godt.
- 44. I episoden serverte vi denne gazpachoen som en forrett i porselensskeer fra Kina. Du kan gjøre det samme eller være kreativ og bruke dine egne foretrukne serveringsfat, som sakekopper, risboller eller små ramekiner på 2 unse med demitasse-skjeer. Den kan også serveres som en forrett i suppeskåler.