Prosecco-ristet kalkun med sitron og timian

Prosecco-ristet kalkun med sitron og timian

oppskrift på prosecco-ristet kalkun med sitron og timian, perfekt for helgen eller spesielle anledninger. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 12- til 14-punds kalkun, tint hvis den er frossen
  • 2. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 3. 1/2 løk, delt i fire
  • 4. 1/2 fennikel, trimmet og skåret i biter
  • 5. 1 eple, skåret i biter
  • 6. 3 kvister timian, pluss 1 spiseskje hakkede blader
  • 7. 1 sitron, revet skall, delt i to
  • 8. 1 1/2 staver (12 spiseskjeer) usaltet smør
  • 9. 1 750 ml flaske tørr prosecco eller champagne
  • 10. 3 spiseskjeer hakkede friske urter (som estragon, gressløk og/eller persille), til sausen

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser en ovnrist i laveste posisjon (fjern de andre ristene); forvarm til 175 grader Celsius. Fjern nakke og innmat fra kalkunen og sett til side til sausen. Tørk kalkunen godt med kjøkkenpapir og gni den innvendig og utvendig med 2 spiseskjeer salt og pepper hver. Fyll hulrommet med løk, fennikel, eple, timianstilker og sitronhalvdelene. Bind sammen bena med kjøkkenhyssing. Sett kalkunen på en rist i en stor stekepanne og brett vingene under kroppen. La den stå i romtemperatur mens du lager sitron-timian-smør.
  2. 22. Smelt smøret i en liten kjele over lav varme; visp inn sitronzest og hakket timian. La det avkjøle litt, og pensle deretter hele kalkunen med blandingen. Sett kalkunen inn i ovnen og stek i 1 time. I mellomtiden kan du lage sausen (bruk 1/2 kopp prosecco i stedet for hvitvin i sausen).
  3. 33. Etter at kalkunen har stekt i 1 time, hell resten av proseccoen over kalkunen (ca. 2 1/2 kopper). Fortsett å steke, og pensle med stekesjyen hver 30. minutt, til skinnet er gyllent og et steketermometer som er satt inn i låret viser 75 grader Celsius, ca. 1 1/2 til 2 timer til.
  4. 44. Overfør kalkunen til et skjærebrett og la den hvile i 30 minutter før du skjærer den opp; spar på stekesjyen til sausen. Rør inn urtene i den ferdige sausen.
  5. 55. Fotograf: Ryan Dausch